AutoRai

Porsche Cayman komt tussen Carrera en Boxster

(3-3-2005)
Porsche zal dit jaar het sportwagenprogramma uitbreiden met een nieuw, hoogwaardig model. De nieuwe auto, die gebaseerd is op de Boxster-serie, zal vanwege zijn opwindende producteigenschappen een positie krijgen tussen de Boxster S en de 911 Carrera. Zijn zescilinder boxermotor heeft een overeenkomstig krachtig karakter: 295 pk (217 kW) wordt via de transmissie aan de achterwielen overgebracht. De prijs van de nieuwe sportwagen zal evenals zijn motorvermogen tussen die van de Boxster S en de 911 Carrera liggen.

De sportieve tweezitter zal innerlijke kracht en klassieke Porsche-kwaliteiten bieden en daarnaast ook stilistisch absoluut trouw zijn aan de Porsche-filosofie. Het opvallende ontwerp onderscheidt zich door krachtige, âgespierdeâ lijnen, die zowel hoge prestaties als een wendbaar rijgedrag beloven. Daarnaast vervult de nieuwe sportwagen niet alleen de zware sportieve eisen die Porscherijders stellen, maar is hij met zijn doordachte interieurconcept tevens berekend op talloze vrijetijdsactiviteiten.

Porscheâs nieuwe sportwagen zal vanwege zijn hoogwaardige en unieke productconcept een eigen naam krijgen: Cayman S. Een naam die uitstekend past bij de andere modelnamen in het Porsche-programma: Carrera, Boxster en Cayenne. Porsche legt met deze naam een link met de dierenwereld: de kaaiman is familie van de krokodil. En onder deze grote reptielen geldt hij als klein, behendig en snel. Daarmee zijn er niet alleen parallellen met de nieuwe sportwagen, maar ook met de onderneming uit Stuttgart. De kaaiman geldt namelijk ook als uitstekende, sterk gespecialiseerde jager en onderscheidt zich door kracht en wendbaarheid, door sterke reflexen en doelgerichtheid.

Het hart van de Cayman S is een 3,4-liter boxermotor die vóór de achteras is geplaatst. Door dit middenmotorconcept en de uitstekende vermogens-/gewichtsverhouding is de Cayman S uitstekend geschikt voor een karakteristieke Porsche-rijstijl. De Cayman S reageert direct op bevelen van het stuurwiel en biedt een zeer dynamisch bochtgedrag. Uiteraard past Porsche ook bij deze nieuwe sportwagen de hoog ontwikkelde remmentechnologie van het merk toe, hetgeen garant staat voor uitstekende vertragingswaarden. In combinatie met de enorme vermogensontwikkeling en de grote rijdynamiek biedt de Cayman S een absoluut inspirerende rijbeleving, die garant staat voor puur rijplezier.