Gemeente Abcoude


Veiligheidswijzer

Woninginbraak en autokraak
Wijkschouw
Veiligheidsavond

Gemeente Abcoude streeft ernaar de veiligheid en leefbaarheid voor haar inwoners te verbeteren. Hierbij hoort ook goede voorlichting aan burgers over het onderwerp ´veiligheid`. Daarom valt komende weekde Veiligheidswijzer® bij u in de bus.

De Veiligheidswijzer® is een soort gemeentegids op het gebied van veiligheid; een beknopt en handig naslagwerkdat naast tips over het verbeteren van de eigen veiligheid, inwoners informatie geeft over de toegankelijkheid van onze gemeente en onze dienstverlening. Aan deze Veiligheidswijzer is een internetsite verbonden met vele links naar gespecialiseerde (gescreende) sites (www.veiligheidswijzer.nl)

Woninginbraak en autokraak

Uit de criminaliteitscijfers blijkt dat de voornaamste veiligheidsknelpunten in gemeente Abcoude woninginbraak en autokraak zijn. De gemeente gaat zich daarom in 2005 extra inspannen de inbraakcijfers naar beneden te krijgen. De gemeente doet dit in nauwe samenwerking met woningbouwvereniging Westhoek Wonen en het wijkteam van politie.

Plan van aanpak 2005

In overleg met de woningbouwvereniging en de politie heeft de gemeente een plan van aanpak opgesteld. Hierin staan diverse activiteiten omschreven. De twee belangrijkste acties die de partijen gezamenlijk op gaan zetten zijn een wijkschouw en een informatieavond. Daarnaast zal ruimschoots aandacht geschonken worden aan preventie van woning- en autoinbraak.

Wijkschouw

In juni wordt de wijkschouw georganiseerd. Gemeente, brandweer, politie en woningbouwvereniging gaan samen met bewoners de wijk in om de veiligheidsknelpunten te inventariseren.

Veiligheidsavond

In het najaar staat een informatieavond over het thema Veiligheid in de wijk gepland. Op deze avond vertelt een preventiespecialist van de politie u op welke manieren u inbraak in uw woning en in uw auto kunt tegen gaan. De gemeente, politie en de woningbouwvereniging geven u waardevolle tips en informatie en zullen uw vragen op het gebied van veiligheid beantwoorden. Daarnaast willen zij graag horen hoe u denkt over de veiligheid in uw wijk.

We zullen u zowel via de gemeentelijke pagina als via de gemeentelijke website
tijdig informeren over de precieze tijd, plaats en invulling van zowel de wijkschouw als de informatieavond.

---

3 maart 2005