Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht 03-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemalnd noord

Poging straatroof

SOEST - Op woensdag 2 maart werd gepoogd een man van zijn koffer te beroven.

Rond 23.00 uur liep een 29-jarige man uit Soest over de Smitsweg in de richting van de Veenbesstraat. Hij had een laptoptas in zijn hand. Plotseling werd de man door een jongen beetgepakt en probeerde die jongen hem tegen de grond te werken. Aanvankelijk mislukte dat, maar vervolgens kwam de man toch ten val. De verdachte probeerde de laptoptas te bemachtigen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk wist het slachtoffer overeind te komen en met laptop te ontkomen.

Getuigen van deze poging tot straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Woningbrand

SOEST - Op woensdag 2 maart heeft brand gewoed in een woning. Niemand raakte gewond.

Rond 21.10 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een woning aan de Patrijsgang. Ter plaatse bleek het om een uitslaande brand op een zolderverdieping te gaan. De bewoners van de woning hadden inmiddels het pand verlaten. Door de brandweer werd de brand eerst opgeschaald naar grote brand, maar op een gegeven moment afgeschaald naar middelbrand. Het duurde ongeveer twee uur voordat het sein brand meester kon worden gegeven. Drie omliggende woningen moesten worden ontruimd.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een cv-ketel die is ontploft: net voor de brand werd een lichtflits gezien en een harde knal gehoord. Daardoor werd de zolderdeur uit zijn voegen geblazen en ontstond direct grote rookontwikkeling. De bewoners hebben inmiddels tijdelijk onderdak bij familie gevonden.

Onder invloed in voortuin

EEMNES Op woensdag 2 maart belande een automobilist in de voortuin van een woning.

Rond 19.30 uur reed een 54-jarige automobilist uit Eemnes over de Wakkerendijk in de richting van het centrum. Een automobilist voor hem remde af, waardoor de Eemnesser ook hard moest remmen. Daarbij raakte hij links van de weg in de berm, reed door een heg heen en kwam in de voortuin van een woning tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond en zijn auto hoefde niet te worden weggesleept.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de Eemnesser teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 660 ug/l, drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneeuwballen

BAARN - Op woensdag 2 maart ging een bromfietser onderuit toen hij met sneeuwballen werd bekogeld.

Rond 17.20 uur reed een 17-jarige jongen uit Amersfoort met zijn bromscooter over de Lepelaarstraat. Daar werd hij door een 15-jarige jongen uit Baarn met sneeuwballen bekogeld. Daar schrok de bromfietser zo van, dat hij met de scooter onderuit ging. De Amersfoorter liep geen letsel op, maar zijn scooter liep over de gehele linkerzijde schade op. De 15-jarige jongen gaf aanvankelijk toe met de sneeuwballen te hebben gegooid, maar was plotseling zijn geheugen kwijt, toen hij begreep voor de schade op te moeten draaien. Een getuige ondersteunde ten overstaan van politiemensen echter het verhaal van het slachtoffer. De vader van de sneeuwballengooier verklaarde zich bereid de schade aan de bromfiets te vergoeden.