Provincie Zuid-Holland

Zuid-Hollandse wegen redelijk schoon
03 March 2005

Zuid-Hollandse wegen redelijk schoon

De provinciale wegen in Zuid-Holland zijn redelijk berijdbaar. Voor de ochtendspits waren alle wegen van meerdere lagen zout voorzien. De Zuid-Hollandse strooiers zijn dinsdagnacht uitgereden en hebben veelal tot vanmorgen vroeg hun werk gedaan. Er zijn geen noemenswaardige incidenten gemeld, al blijft voorzichtigheid geboden. Als de sneeuwbuien aanhouden kan de zoutvoorraad een probleem gaan vormen.

Alleen in het noordelijk deel van de provincie ondervinden de medewerkers van de provincie wat meer problemen. Bij Rijnsaterwoude, Katwijk en De Zilk reden ook na de spits nog strooiauto's, maar de verwachting is dat ook deze in de loop van de ochtend de garage weer kunnen opzoeken. Ook in het Westland bleken na controle enkele plekken nog glad. Een extra strooibeurt bleek hier de oplossing. In de Rotterdamse regio en in de Hoekse Waard konden de strooiauto's rond middernacht alweer terug. Door de verkeersintensiteit werden de wegen na het strooien snel schoon gereden.

Het preventieve strooien levert weliswaar schone wegen op, maar het pleegt een forse aanslag op de zoutvoorraad. De leverancier heeft al laten weten dat slechts de helft van de bestelling geleverd kan worden. Maar de vooruitzichten zijn redelijk gunstig en de provincie verwacht niet in de problemen te komen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22.