Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 03-03-2005

Getuigenoproep beroving
ASSEN De politie kreeg woensdagmiddag rond 17.30 uur een melding van beroving aan de Sluisstraat. Een 28-jarige man liep naar zijn auto aan de Sluisstraat. Toen hij in zijn auto wilde stappen, werd hij vastgepakt en bedreigd door een onbekende man. De man werd gedwongen zijn geld af te geven. Het signalement van de verdachte is: blanke huidskleur, ongeveer 1.70 meter, bol gezicht, ongeschoren, kort donker haar, zwarte jas, donkere broek en donkere schoenen. De man bedacht zich niet en pakte de overvaller bij zijn armen vast, waarna een worsteling volgde. Het lukte hem om een mes van de verdachte af te pakken, maar raakte licht gewond aan zijn hand. De verdachte ging er uiteindelijk zonder buit via het schoolplein in de richting van de Troelstralaan vandoor. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of via info@politie-drenthe.nl. De politie houdt donderdagmorgen vanaf 11.00 uur aan de Sluisstraat een buurtonderzoek. (BPS 05-118406)

Politie houdt man aan op verdenking van rijden onder invloed EMMEN De politie heeft woensdagavond een 39-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man botste in een bocht, vermoedelijk mede door de gladheid, tegen een 20-jarige bestuurder uit Emmen die uit tegengestelde richting kwam. Deze bestuurder reed over de Leemkoelen in de richting van de Dreyboom. Eerstgenoemde man werd aangehouden en blies op het bureau 260 ugl (ongeveer 0.6 promille). De man is later op de avond weer in vrijheid gesteld en heeft een voorstel gekregen om een taakstraf van 14 uren uit voeren. (BPS 05-118405)

Vrouw aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs EMMER COMPASCUUM De politie heeft woensdagmiddag een 33-jarige vrouw uit Emmer Compascuum aangehouden aan het Spil wegens het rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen de vrouw rijden. Het was bij hen bekend dat het rijbewijs van de bestuurster ongeldig was verklaard. De vrouw verklaarde eerst dat haar vriend had gereden, maar gaf later het tegendeel toe. De verdachte kreeg een proces-verbaal toegezegd. (BPS 05-118429)

Man aangehouden voor mishandelen echtgenote
HOOGEVEEN - De politie hield dinsdagmorgen in zijn woning in Hoogeveen een 52 jr. man aan. De man was onder invloed en had zijn vrouw mishandeld. Toen agenten hem wilden aanhouden dreigde hij zich met een mes van het leven te beroven. Ook bedreigde hij de agenten met het mes. Om escalatie te voorkomen trokken de agenten zich terug en werd de man even later door een arrestatie-eenheid aangehouden. Hierbij verzette de man zich niet en er raakte niemand gewond. De vrouw deed aangifte. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (BPS 05 118258)

Politie stuurt huis-aan-huis brieven
COEVORDEN - De politie in Coevorden heeft woensdagmiddag ongeveer 100 brieven huis-aan-huis bezorgd aan de Savornin Lohmanstraat, de Schaepmanstraat en de Kuyperstraat. De politie krijgt regelmatig klachten uit de deze buurt over geluidsoverlast. In de brief wordt onder meer uitgelegd dat de overlast, met name veroorzaakt door honden, wordt aangepakt. In de brief wordt gesteld dat de tijd voor nachtrust bedoeld is tussen 23.00 uur en 7.00 uur. Voordat de politie processen-verbaal uitschrijft, hoopt zij hiermee eerst de bewoners te hebben geïnformeerd. (BPS 05-116164)

Vier schuurtjes/loodsen ingestort door sneeuwval Woensdagmorgen zijn op vier plaatsen in de provincie meldingen geweest van (bijna) ingestorte daken. In Hoogeveen aan de Kanaalweg is het dak van een leegstaande loods ingestort. In Kerkenveld is aan het Gedempte Hoofddiep een dak van een varkensschuur ingestort. De ruim 200 biggen zijn uit de schuur bevrijd. In Wijster aan de Beilerweg stond het dak van een schuur op instorten. Het vee is geëvacueerd. In Veeningen aan de Veeningerveldweg dreigde een veeschuur in te storten. Hoe dit is afgelopen is nog niet bekend. De brandweer heeft met name hulp verleend, onder meer door de ingestorte, zwakke daken te stutten.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Visser zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 12.30 uur overnemen. Tel. 06-51 61 1629.