Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 februari 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 15 februari 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Anvraag om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet voor de inrichting Hoogstraat 14 te Abcoude.
Toelichting:
De rechtspersoon van de inrichting Hoogstraat 14 te Abcoude heeft een verzoek om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet ingediend. Er zijn geen weigeringsgronden aanwezig derhalve kan de drank- en horecavergunning verleend worden aan de onderneming Gall & Gall B.V. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Bouwplan voor het verplaatsen en vergroten van een kapschuur op het perceel Koppeldijk 41 te Abcoude.
(Aangehouden 15-2 j.l.)
Toelichting:
Op 30 mei 2003 is er een bouwaanvraag ingediend voor het verplaatsen en vergroten van een kapschuur op het perceel Koppeldijk 41 te Abcoude. Omdat het bouwplan niet past binnen de voorschriften van het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied', heeft de gemeenteraad op 1 april 2004 een voorbereidingsbesluit genomen om zodoende met behulp van een vrijstellingprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling en bouwvergunning te kunnen verlenen. Het bouwplan is in de periode van 20 augustus tot en met 16 september 2004 vrijgegeven voor inspraak. Vervolgens heeft het bouwplan in de periode van 1 oktober tot en met 28 oktober 2004 ter visie gelegen. Er zijn geen inspraakreacties dan wel zienswijzen binnengekomen. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld vrijstelling c.q. bouwvergunning te verlenen voor het verplaatsen en vergroten van een kapschuur aan de Koppeldijk 41 te Abcoude. Ambtelijk advies:

- Voorgesteld wordt ingevolge artikel 19a lid 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 WRO te verlenen;
- voorgesteld wordt op grond van artikel 40 juncto 49 lid 2 onder b van de Woningwet bouwvergunning te verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Uitspraak inzake het verzoek tot voorlopige voorziening met betrekking tot het besluit van de gemeente Abcoude van 22 december 2004 waarbij bezwaren tegen het besluit van 26 augustus 2004 tot verlening van een bouwvergunning voor het vergroten van een woning aan het Zr. Claassenhof 11 ongegrond zijn verklaard.
Toelichting:
De voorzieningenrechter heeft op 10 februari 2005 uitspraak gedaan op het verzoek om een voorlopige voorziening inzake een verleende bouwvergunning voor het vergroten van een woning aan het Zr. Claassenhof 11 te Abcoude en heeft tegelijk in hoofdzaak op het beroep beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening is afgewezen en het beroep is ongegrond verklaard. Er doen zich geen gronden voor om de bouwvergunning te weigeren en het bouwplan is voorzien van een positief welstandsadvies. De mening van de oorspronkelijke architect doet daarbij niet terzake. Overwegingen van privaatrechtelijke aard, zoals een vermeende inbreuk op de privacy, spelen evenmin een rol. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld de uitspraak voor kennisgeving aan te nemen en het college erop te wijzen dat een beslissing op bezwaar en een aanvulling van het primaire besluit in één besluit dienen te worden opgenomen. Ambtelijk advies:

- Voorgesteld wordt de uitspraak waarbij het verzoek om voorlopige voorziening is afgewezen en het beroep ongegrond verklaard is, voor kennisgeving aan te nemen;
- voor wat betreft de gevolgen van deze uitspraak voor de gemeentelijke besluitvorming wordt erop gewezen dat bij de heroverweging van het primaire besluit de beslissing op het bezwaar en een eventuele aanvulling van het primaire besluit in één besluit dienen te worden opgenomen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Fort Abcoude.
Toelichting:

1. Het fort Abcoude voor overname aanbieden aan de Vereniging Natuurmonumenten;
2. De voorwaarde stellen dat 64.000,-- wordt betaald aan de gemeente voor het restauratieplan;
3. Een koopcontract opstellen waarin een aantal voorwaarden die voortvloeien uit de uitgangspunten en randvoorwaarden zijn opgenomen. Hierbij gelet op de visie en reactie van de Vereniging Natuurmonumenten;

4. Een voorwaarde opnemen waarin de rol van de Stichting Fort Abcoude in relatie tot de Vereniging Natuurmonumenten wordt geregeld.
Ambtelijk advies:
Voorstellen aan de gemeenteraad, conform bijgevoegd raadsvoorstel, om het Fort Abcoude voor overname aan te bieden aan de Vereniging Natuurmonumenten met de voorwaarde dat Natuurmonumenten de kosten van het restauratieplan 64.000,-- aan de gemeente betaalt. B&W-besluit:
Aanhouden. De volgende (parallelle) acties dienen te worden gedaan:
1. taxatierapport (vdH), 2. gesprek Utrechts Landschap, 3. gesprek Toscander, 4. met inachtneming van bovenstaande door commissie informeren.

4. Bezwaarschrift tegen het besluit tot verlening van een bouwvergunning voor het renoveren en gedeeltelijk veranderen van een schuur op het perceel Gein Zuid 41 te Abcoude. Toelichting:
Tegen het besluit om een bouwvergunning te verlenen voor het renoveren en gedeeltelijk veranderen van een schuur op het perceel Gein Zuid 41 te Abcoude is een bezwaarschrift ingediend door de vergunninghouder. De vergunninghouder is het niet eens met de onder punt 2 van de bouwvergunning genoemde voorwaarde waarin wordt gesteld dat de schuur uitsluitend als garage / berging / hobbyruimte mag worden gebruikt. De commissie bezwaar- en beroepschriften is van oordeel dat het opnemen van een voorwaarde gericht op het toekomstig gebruik in strijd is met artikel 56 van de Woningwet. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld het bezwaarschrift gegrond te verklaren en het bestreden besluit tot het verlenen van de bouwvergunning te herzien door de onder punt 2 van de bij de bouwvergunning behorende voorwaarde met betrekking tot het gebruik van de schuur te schrappen.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het advies van de commissie bezwaar- en beroepschriften over te nemen, het bezwaarschrift gegrond te verklaren en het bestreden besluit tot verlening van de bouwvergunning te herzien door de onder punt 2 genoemde voorwaarde bij de bouwvergunning voor wat betreft het gebruik van de schuur te schrappen.
B&W-besluit:
Aangehouden i.v.m. aanvullend overleg in portefeuillehoudersoverleg wethouder.
---

5. Principe verzoek voor de bouw van twee woningen aan de Kerkstraat 35b en 37 te Abcoude. Toelichting:
Op 12 februari 2004 is er een principe verzoek binnengekomen voor de bouw van twee nieuwe woningen op de percelen Kerkstraat 35b en 37 in Abcoude. Deze percelen vallen binnen het geldende bestemmingsplan `Beschermd dorpsgezicht Abcoude' en hebben daarin een woon- en tuinbestemming. Het realiseren van de nieuwe woningen is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan. Het verzoek is voorgelegd aan de stedenbouwkundige en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Onder een aantal voorwaarden kunnen zij instemmen met het verzoek. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld medewerking te verlenen aan het verzoek en de betrokkene te adviseren een bouwaanvraag in te dienen zodat de vrijstellingprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening opgestart kan worden. Ambtelijk advies:

- Voorgesteld wordt medewerking te verlenen aan het principe verzoek en de betrokkenen hiervan in kennis te stellen;

- voorgesteld wordt de betrokkenen een aanvraag om bouwvergunning te laten indienen, zodat voor het bouwplan een vrijstellingprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening opgestart kan worden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Principe verzoek voor de bouw van drie woningen aan de Kerkstraat 33 en 33a waarbij een bedrijfsruimte wordt omgezet naar één woning, een bestaande woning wordt gesloopt en twee nieuwe woningen worden gebouwd.
Toelichting:
Op 1 oktober 2004 is er een principe verzoek binnengekomen voor de omzetting van een bedrijfsruimte naar een woning aan de Kerkstraat 33a, de sloop van de naastliggende woning en de bouw van twee nieuwe woningen op het perceel Kerkstraat 33 te Abcoude. Deze percelen vallen binnen het bestemmingsplan 'Beschermd dorpsgezicht Abcoude' en hebben een woonbestemming, een bestemming woon- en bedrijfsdoeleinden en een tuinbestemming. Het realiseren van de nieuwe woningen is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan. Het verzoek is voorgelegd aan de stedenbouwkundige en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Onder een aantal voorwaarden kunnen zij instemmen met het verzoek. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld medewerking te verlenen aan het verzoek en de betrokkene te adviseren een bouwaanvraag in te dienen zodat de vrijstellingprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening opgestart kan worden. Ambtelijk advies:

- Voorgesteld wordt medewerking te verlenen aan het principe verzoek en de betrokkene hiervan in kennis te stellen;

- voorgesteld wordt de betrokkene een aanvraag om bouwvergunning te laten indienen, zodat voor het bouwplan een vrijstellingprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan worden opgestart.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Verzoek planschadevergoeding Zegge 32 te Abcoude. Toelichting:
De bewoners van Zegge 32 te Abcoude hebben een verzoek gedaan om planschadevergoeding ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De genoemde woning zou in waarde zijn gedaald ten gevolge van de bepalingen van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Fluitekruid-Noord. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de gemeenteraad voor te stellen de Stichting Advies Onroerende Zaken in te stellen als schadebeoordelingscommissie.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

8. Wijziging Bouwverordening.
Toelichting:
De tiende serie wijzigingen van de Bouwverordening heeft betrekking op een integrale herziening van de brandveiligheidsvoorschriften, een aanvulling op de bepalingen over het bodemonderzoek, de introductie van de mogelijkheid tot het verlenen van een paraplu-sloopvergunning voor asbestverwijderingsprojecten en het herstel van enkele kleine onvolkomenheden. Ambtelijk advies:
De gemeenteraad voorstellen de Bouwverordening te wijzigen conform de wijzigingen zoals voorgesteld door VNG in de ledenbrief 04/161. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Meerjarenplanning Wegen.
Toelichting:
Met de provincie Utrecht is afgesproken dat in maart een door de gemeenteraad vastgesteld wegenbeheerplan beschikbaar zou zijn. Bijgaand rapport met raadsvoorstel effectueert die afspraak. Het is de bedoeling dat dit voorstel in de vergadering van de gemeenteraad geagendeerd wordt. Ambtelijk advies:
Meerjarenplanning Wegen 2005 t/m 2009 vaststellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W verzoekt om nadere toelichting waarom projecten, die in de bijlage zijn opgenomen als vervallen in jaar x, niet in jaar x + 1 of later terugkomen. Tevens adviseert het college om i.o.m. wethouder fotolayout aan te passen.
2. Beheerplan Groenvoorzieningen 2005 t/m 2009. Toelichting:
Met de provincie Utrecht is afgesproken dat in maart een door de gemeenteraad vastgesteld groenbeheerplan beschikbaar zou zijn. Bijgaand rapport met raadsvoorstel effectueert die afspraak. Het is de bedoeling dat dit voorstel in de vergadering van de gemeenteraad geagendeerd wordt. Ambtelijk advies:
Beheerplan Groenvoorzieningen, gemeente Abcoude, planperiode 2005 t/m 2009 vaststellen. B&W-besluit:
Aangehouden.

3. Overboeken budgetten van 2004 naar 2005.
Toelichting:
In 2003 is een richtlijn voor het overboeken van budgetten vastgesteld. Voor het afsluiten van de jaarrekening 2004 is een overzicht bijgevoegd van posten die binnen deze richtlijn vallen. Ambtelijk advies:
De navolgende budgetten van 2004 overboeken naar 2005. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Uitbesteding uitvoeringstaken Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) aan de stichting Yourhome Abcoude.
Toelichting:
De gemeente Abcoude heeft het voornemen de werkzaamheden die samenhangen met de uitvoering van de Wvg uit te besteden aan de stichting Yourhome Abcoude, bijgaand conceptcontract schetst de contouren van de samenwerking.
Bij het conceptcontract zullen enkele bijlagen worden gevoegd, waarin praktische zaken zoals openingstijden, bereikbaarheid en werkafspraken nader worden geregeld. De hoofdlijnen worden in de toelichting bij dit advies geschetst de uitwerking zal plaatsvinden vóór 1april 2005. Ambtelijk advies:

1. Samenwerkingsovereenkomst aangaan met de stichting Yourhome Abcoude voor de uitvoering van de Wvg.

2. De samenwerking gaat in op 1 april 2005 en wordt aangegaan voor de periode van één jaar op basis van bijgaand (concept)contract.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W willen benadrukt zien dat 25.310 voor het totale pakket is: de fysieke huisvesting en de dienstverlenende taak.
2. Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg), gebruik eigen auto. Beleidslijnen voor het omgaan met individuele vervoersvoorzieningen.
Toelichting:
Op 16 december 2004 besloot de raad dat de forfaitaire vervoerskostenvergoeding per 01-01-2005 is komen te vervallen. Voor de vervoersgerechtigden is een overgangsregeling in het leven geroepen. Dit advies geeft richtlijnen omtrent hoe te handelen in gevallen van een individuele vervoerskosten- vergoeding. Zoveel mogelijk is gezocht naar consequent beleid. Ambtelijk advies:

1. Wvg vervoersgerechtigen die een vergoeding voor gebruik eigen auto ontvangen worden herbeoordeeld.
Wanneer blijkt dat de medische noodzaak voor voortzetting van hun individuele vervoersvoorziening ontbreekt, geldt het primaat van het collectief aanvullend vervoer (CVV, Regiotaxi). Indien geen medische noodzaak voor voorgezet gebruik van de individuele vervoersvoorziening wordt gevonden, eindigt het recht op de voorziening en wordt een overgangsregeling getroffen die bestaat uit de huidige vergoeding voor de duur van maximaal vijf jaar, jaarlijks opnieuw vast te stellen. De overgangsregeling eindigt als de auto tussentijds van de hand wordt gedaan dan wel vervangen door een andere auto

2. De overige individuele vervoersvoorzieningen blijven ongewijzigd van kracht. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Vaststellen tweede overgangsregeling na afschaffen forfaitaire vervoerskostenvergoeding Wvg. In dit advies worden voorstellen gedaan over duur en hoogte van de tweede overgangsregeling. Toelichting:
De raad besloot bij de afschaffing van de forfaitaire vervoerskostenvergoeding Wvg twee overgangsregelingen in het leven te roepen. Een algemene regeling inhoudende een vergoeding van 27,50 over de maanden januari en februari 2005 en een inkomensafhankelijke tweede overgangsregeling. Deze 2e overgangsregeling wordt hier nader uitgewerkt. Ambtelijk advies:

1. Tweede overgangsregeling afschaffing forfaitaire vervoerskostenvergoeding vaststellen op 452,80 per aanvrager in totaal.

2. De overgangsregeling loopt van 1 januari 2005 tot en met 31 december 2005 en wordt uitgekeerd in vier kwartaalbedragen van 113,25 elk.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. In besluit moet opgenomen worden dat de overgangsregeling alleen van toepassing is op een maximum van 110% van het bestaansminimum.
---


4. Verlenging gemeentegarantie Stichting Abcoude Sport (S.A.S.). Toelichting:
De gemeentegarantie voor een rekening-courantkrediet van de SAS loopt per 31.03.05 ten einde. De garantie was vorig jaar verleend voor de duur van 1 jaar in afwachting van een structurele oplossing voor de financiën en de huisvesting van de Kees Bonzaal. Om reden dat de uitwerking van een structurele oplossing meer tijd vergt en bij de formulering van het accommodatiebeleid dit jaar zal worden meegenomen wordt geadviseerd de garantstelling voor een rekening-courantkrediet van max. 100.000,-- voor de duur van twee jaar.
Ambtelijk advies:
De gemeentegarantie voor een rekening-courantkrediet van maximaal 100.000,-- voor de duur van twee jaar te verlengen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Samenwerkingsovereenkomst Sociale Zaken Abcoude - De Ronde Venen. Ambtelijk advies:
Akkoord te gaan met de samenwerkingsovereenkomst en kennis te nemen van de toelichting op de incidentele kosten.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 1 maart 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 februari 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek van de stichting VSO Nederland om toestemming voor het huis-aan-huis werven van donateurs gedurende een periode van drie maanden in de gemeente Abcoude. Toelichting:
De stichting VSO Nederland wil gedurende een periode van drie maanden huis-aan-huis donateurs werven. Er worden alleen collectevergunningen afgegeven aan landelijke instellingen die op het collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving vermeld staan en voor overige instellingen worden alleen vergunningen verleend binnen de zogenoemde vrije perioden. Overigens worden er alleen collectevergunningen verleend voor een periode van 1 week. Een uitzondering hierop is de inzameling van de stichting Jeugdbeweging Abcoude. Zij verkopen in de maand december gedurende een periode van twee weken huis aan huis kaarsen. Het verzoek van de stichting VSO Nederland afwijzen omdat wij geen collectevergunningen verstrekken voor een dergelijk lange periode. In de begeleidende brief erop wijzen dat er wel een mogelijkheid bestaat om een vergunning aan te vragen voor een periode van maximaal 2 weken in een zogenoemde vrije periode. Ambtelijk advies:
Vergunning weigeren.
Mandaatbesluit d.d. 15-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Deelname fietscampagne ´Fiets naar je Werk 2005´. Toelichting:
´Fiets naar je Werk´ is een campagne om het woon-werkfietsen te stimuleren. Gemeenten en bedrijven kunnen hieraan deelnemen. Door de sponsoring van de fietskilometers ondersteunen de deelnemers kleinschalige ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld. Daarnaast is fietsen ook goed voor de gezondheid én het milieu. Abcoude heeft al meermalen keren deelgenomen aan deze campagne. Ambtelijk advies:

1. Het personeel in de gelegenheid stellen deel te nemen aan de fietscampagne ´Fiets naar je Werk´.
2. De gefietste kilometers sponsoren met 1 eurocent per kilometer.
3. De drie winnaars van de gemeentelijke deelnemers te belonen met een klein prijsje (totaal bedrag van 32,50).
Mandaatbesluit d.d. 17-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag monumentenvergunning veranderen brugwachterswoning in winkelruimte (t.b.v. de Wereldwinkel), vernieuwen entreedeur, Brugstraat 9, Abcoude. Ambtelijk advies:
Monumentenvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 11-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning plaatsen erfafscheiding op bestaande muurtje en plaatsen toegangsdeur, Nellestein 10 B, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Aanvraag bouwvergunning veranderen entree en vergroten bestaande berging aan voorgevel, Achter de Kerken 31, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 17-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning plaatsen twee velux dakramen in dakvlak van café-restaurant De Punt, Rijksstraatweg 12-14, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen onder bijgaande voorwaarde. Mandaatbesluit d.d. 17-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak woonhuis, Aasdomstraat 10, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 17-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak woonhuis, Zr. Claassenhof 6, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 16-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Kapvergunning Stationsstraat 10.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom, t.w. 1 Acacia lokatie Stationsstraat 10 Abcoude. De boom is ziek door aantasting van schimmels. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden,zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 20-01-2005 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom, t.w. 1 Acacia bij Stationsstraat 10. Mandaatbesluit d.d. 16-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag kapvergunning 1 Eik Laan van Binnenrust, 1 Eik ´t Markvelt en 1 Es bij Gein-Noord. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 3 zieke bomen, op diverse lokaties in Abcoude, onder voorwaarde dat de Eiken worden vervangen door een grote maat Eiken met stamdiameter min. 30-35 cm.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 20-01-2005 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 3 bomen bij Laan van Binnenrust, ´t Markvelt en Gein - Noord. Mandaatbesluit d.d. 16-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Kapvergunning Zorgvrij 18 te Abcoude.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom, t.w. 1 Els lokatie Zorgvrij 18, Abcoude. De boom valt bijna om.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend, onder voorwaarde dat er een nieuwe boom wordt geplant.
Na publicatie in de VAR van 20-01-2005 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom, t.w. 1 Els bij Zorgvrij 18. Mandaatbesluit d.d. 16-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Kapvergunning Dorpsstraat 16 Baambrugge.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 7 bomen, t.w. 7 Taxussen lokatie Dorpsstraat 16 Baambrugge. De bomen zijn te groot voor de standplaats. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 20-01-2005 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 7 bomen, t.w. 7 Taxussen. Mandaatbesluit d.d. 16-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---