Deltion College


LUB organiseert `sportparcours militair' met Koninklijke Landmacht

Op 23 februari is op de Prinses Margriet Kazerne in Wezep het sportparcours gehouden. Aan deze dag hebben ruim 300 deelnemers van De Friese Poort, Drenthe College, Flevopoort, ROC van Twente, ROC Flevoland, Aventus en het Deltion College deelgenomen. Tijdens het sportparcours militair moet een tien kilometer lang parcours met onderweg 19 hindernissen in een zo snel mogelijk tijd worden afgelegd. Deelnemers komen onderweg onder andere touwbanen, een klimtoren en een brancardrace tegen. Gezien het grote aantal deelnemers werd in een ochtend- en een middagploeg gestart. Het ochtendprogramma is gewonnen door één van de teams van het Deltion College. 's Middags finishte een team van het Friese Poort College als snelste.

Het Deltion Lyceum Uniformberoepen tekende samen met de Koninklijke Landmacht voor de organisatie van het sportparcours. "De dag is prima verlopen. Het was erg koud maar alle deelnemers kwamen enthousiast over de finish. Eén van de doelstelling van deze dag was deelnemers als team te laten presteren en ik heb vandaag sterke staaltjes teamwork gezien", aldus Guido Torenbeek, sportdocent bij het Deltion College. Willem Bezemer, accountmanager Ministerie van Defensie sluit zich hierbij aan. "Ik ben onder de indruk van de prestaties die hier vandaag geleverd zijn. Op deze sportieve jongeren zit de Koninklijke Landmacht te wachten. Wij hebben voldoende uitdagende vacatures in onze organisatie!"

Tijdens de Oriëntatiejaren Koninklijke Landmacht lopen de deelnemers een aantal weken per jaar mee op een kazerne. De kennismaking met de praktijk is één van de belangrijkste onderdelen van deze opleidingen. Ook binnen de andere opleidingen van het Deltion College is praktijkgericht, naast persoonlijk en plezierig, een kernbegrip.

Datum: 03-03-2005