Gemeente Borger-Odoorn


03-03-2005
SNEEUWVAL LEIDT TOT SLUITING DEEL 'T BRUGHUUS

Door de hevige sneeuwval is er een zodanig acuut gevaar ontstaan voor gebruikers dat een deel van 't Brughuus per direct voor zes weken is gesloten. Burgemeester T. Slagman-Bootsma heeft dit op advies van de brandweer en bouwkundig adviseurs van de gemeente vanmorgen besloten. Het stichtingsbestuur van 't Brughuus is hierover vanmiddag geïnformeerd. Zij zullen de gebruikers hierover informeren. De gemeente gaat zo snel mogelijk in gesprek met het stichtingsbestuur over vervangende ruimte voor de huidige gebruikers.

Gedeelte gesloten
De brandweer en de bouwkundig adviseurs stellen dat in 't Brughuus de grote zaal, de keuken en het dorpshuis door de verslechterde technische staat en de hevige sneeuwval niet langer veilig gebruikt kunnen worden. Dit geldt niet voor de delen van het gebouw waar de SWBO, de Afdraai, de sportzaal en de bibliotheek zijn gevestigd.

Acute situatie
De gemeente was al enige tijd op zoek naar een oplossing voor de 't Brughuus. De sneeuwval heeft de situatie zodanig verslechterd dat het nu niet langer verantwoord is om een deel van het gebouw open te houden. Door smeltende sneeuw is de kans op lekkage waardoor kortsluiting kan ontstaan vergroot.