ABN AMRO

Amsterdam, 03 maart 2005

ABN AMRO en Ahoy' verlengen sponsorcontract World Tennis Tournament

Richard Krajicek nog drie jaar toernooidirecteur

ABN AMRO en Ahoy' Rotterdam hebben vandaag het sponsorcontract van het ABN AMRO World Tennis Tournament voor drie jaar verlengd. Het nieuwe contract geldt voor de edities van 2006, 2007 en 2008. Ook Richard Krajicek blijft tot en met de 35e editie in 2008 aan het toernooi verbonden als toernooidirecteur.

Het ABN AMRO World Tennis Tournament is in tweeëndertig jaar uitgegroeid tot het best bezochte indoortennistoernooi van de wereld. Tijdens de laatste editie is met een totaal aantal bezoekers van 108.030 opnieuw het record gebroken. Het ABN AMRO World Tennis Tournament maakt deel uit van de negen toernooien die de International Series Gold binnen de ATP Tour telt. De samenwerking tussen ABN AMRO en Ahoy' Rotterdam is het langstlopende sponsorship binnen de ATP Tour.

Het nieuwe contract zal gelden voor de edities van 2006, 2007 en 2008. Sponsoring van het ABN AMRO World Tennis Tournament past in het sponsorbeleid van de bank: het vergroot de (internationale) naamsbekendheid, versterkt het imago en biedt tevens een platform voor relatie- en promotieactiviteiten. Met de overeenkomst is een jaarlijks sponsorbedrag gemoeid van EUR 2,1 miljoen.

De 33e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 13 tot en met 19 februari 2006 in Ahoy' Rotterdam.