Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 maart 2005

Veroorzaker aanrijding rijdt door

Verdachte aangehouden en bekeurd

Enschede

Op woensdag 2 maart vond omstreeks 19.45 uur een aanrijding plaats op de Oostveenweg in Enschede. Surveillerende agenten zagen hoe een automobilist vanaf de Lage Bothofstraat de Oostveenweg in reed. Door het gladde wegdek gleed de auto door en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Daarna reed de veroorzaker door. De agenten volgden de automobilist, die zijn auto in de Lipperkerkstraat parkeerde. De politie hield de verdachte, een 25-jarige Enschedeër daarop aan. Na verhoor kon de verdachte met een transactie van 220 euro het bureau weer verlaten. (05-05026294)

Op woensdag 1 maart reed omstreeks 17.15 uur een 19-jarige Oldenzaler met zijn auto tegen een geparkeerde auto op de Alleeweg in Enschede. Ook deze automobilist reed daarna door zonder zijn identiteit bekend te maken. Oplettende getuigen noteerden het kenteken van de verdachte auto. De 19-jarige werd op het politiebureau ontboden en kon eveneens met een transactie van 220 euro het bureau weer verlaten. (05-025810)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Haaksbergen

Op woensdag 2 maart hield de politie verkeerscontroles op diverse locaties in Haaksbergen. Daarbij werden 17 bekeuringen uitgeschreven. 13x niet dragen autogordel
2x niet handsfree bellen
1x rijden in verboden richting (eenrichtingsverkeer) 1x geen identiteitsbewijs
(05-026216)

Lokaalvredebreuk

Vrouw aangehouden die lokaalverbod negeerde

Almelo

Op woensdag 2 maart werd omstreeks 10.10 uur bij de politie een lokaalvredebreuk gemeld aan de Andreas Schelfhoutstraat in Almelo. Een 52-jarige Almelose was ondanks een lokaalverbod toch een bedrijfspand aan genoemde straat binnen gegaan. Ondanks vorderingen het pand te verlaten bleef de vrouw binnen en gedroeg zich ten opzichte van het personeel zeer vervelend. De politie hield de verdachte, die zich overigens niet kon identificeren aan. Zij beledigde daarbij de politiemensen. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld. Ze had echter nog wat vonnissen openstaan en is daarvoor onmiddellijk opnieuw aangehouden en opgesloten. Voor de gepleegde overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt (lokaalvredebreuk, identificeren en beledigen). (05-0206008)

Aanrijding met letsel

Automobilist ernstig gewond

Borne

Op donderdag 3 maart omstreeks 07.10 uur vond een verkeersongeval plaats op de A35/A1 in Borne. Een 24-jarige Hengeloër reed met zijn auto over de A35 ter hoogte van de samenvoeging met de A1. Vermoedelijk door de gladheid is zijn auto gaan schuiven, waardoor hij over de rijstrook van de A1 gleed. Daar werd hij gegrepen door een vrachtwagen, bestuurd door een 33-jarige man uit Polen. De 24-jarige kwam met zijn auto tegen de vangrail tot stilstand en werd daar nog eens aangereden door een personenauto, bestuurd door een 51-jarige Oldenzaler. De 24-jarige is zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Alle bij de aanrijding betrokken voertuigen moesten worden afgesleept. Het verkeer van beide wegen werd over een rijstrook geleid. Vanaf 09.15 uur werd de weg voor alle verkeer weer vrij gegeven. Over de exacte toedracht stelt de politie nog een nader onderzoek in. (05-026396)

Bedrijfsongeval

Man gewond bij bomen zagen

Haaksbergen

Op donderdag 3 maart vond omstreeks 09.15 uur een bedrijfsongeval plaats op de Morsinkhofweg in Haaksbergen. Een man uit Langeveen (leeftijd onbekend) was daar in opdracht van een bedrijf uit Eibergen bezig met het zagen van boomtoppen. Hij werkte vanaf een hoogwerker. Op een bepaald moment bleef een afgezaagde tak hangen. Toen deze tak alsnog afbrak en naar beneden kwam, kreeg de man de tak tegen zijn hoofd. Hij is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. (05-026434)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (05-....)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --