Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 maart 2005

Doorgereden na aanrijding

Automobilist rijdt door na aanrijding; bij aanhouding blijkt dat hij onder invloed van alcohol verkeert

Oldenzaal

Woensdagavond 2 maart werd omstreeks 19.45 uur gemeld dat even daarvoor een geparkeerd staande bestelbus aan de Deken Scholtenstraat in Oldenzaal was aangereden en dat de veroorzaker was doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Het kenteken van zijn auto was genoteerd. Politieagenten zagen kort daarop de desbetreffende auto in de Glindestraat rijden en hielden de bestuurder, een 41-jarige Oldenzaler, aan. Een blaastest bevestigde het vermoeden van de agenten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,05 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en voor de diverse feiten (doorrijding na aanrijding en rijden onder invloed) wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-026295)

Verduistering en vernieling

Verdachte aangehouden na verduistering en vernieling van goederen in een vakantiewoning

Hoge Hexel

Een eigenaar van een vakantiewoning aan de Bruine Hoopsweg in Hoge Hexel, een 60-jarige vrouw uit Rheeze, deed aangifte van verduistering en vernieling van goederen. Een 30-jarige man uit Enschede had vanaf begin februari de vakantiewoning gehuurd van de 60-jarige vrouw en haar man. Hij betaa ldeechterdehuurnietenisdaarmeerderekerendoordeeigenaaroveraangesproken.Toendeeigenaaropmaandag21februariweervoordedeurvandewoningstondomdehuurderhieropaantespreken,bleekde30-jarigemanvertrokkentezijn.Indewoningbleekheteenravagetezijn.Alleswassmerig,diversemeubelenwarenbeschadigd,serviesgoedvernieldenuitdewoningwasbeddengoedweggenomen. De politie stelde een onderzoek in en hield de 30-jarige verdachte donderdag 3 maart rond 01.30 uur in Enschede aan. De man is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-022334)

Auto met paardentrailer belandt in sloot

Een duikploeg van de brandweer weet het paard uit de trailer te bevrijden

Haarle

Woensdagavond 2 maart vond omstreeks 21.15 uur een ongeval plaats op de Poggenbeltweg in Haarle. Een 45-jarige vrouw uit Holten reed in haar auto met daarachter een paardentrailer in de richting van Haarle. Het had al even gesneeuwd en het wegdek was hierdoor glad. De vrouw kwam met de wielen van haar auto in de berm terecht en raakte vervolgens in een slip. Zowel de auto als de paardentrailer belandden op de linker zijde in de brede sloot, waarin het water een meter diep stond. De vrouw is zelf het water in gegaan en wilde haar paard bevrijden. Zij kreeg echter de klep van de paardentrailer niet open. Een duikploeg van de brandweer wist echter de klus te klaren. Wonder boven wonder is het paard steeds rustig gebleven. In eerste instantie stond het op de benen, op de zijkant van de trailer, maar later ging het liggen en bevond zich deels in het koude water. Toen de duikploeg de klep geopend had, liet het dier zich gewillig naar de wal begeleiden. De dierenarts, die al snel na de melding was gealarmeerd, heeft het dier gecontroleerd. De 45-jarige vrouw kon haar geluk niet op toen bleek dat het paard, afgezien van een lichte verwonding aan het been en wat onderkoeling, niets had opgelopen. De boer van de nabij gelegen boerderij was zo vriendelijk de vrouw en haar paard op te vangen. (05-026360)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --