Ingezonden persbericht


Persbericht

KPN breidt DSL infrastructuur uit met Alcatel

Rijswijk, 2 maart 2005 - Alcatel (Paris: CGEP.PA and NYSE: ALA) heeft vandaag bekendgemaakt dat een overeenkomst is aangegaan met KPN voor de verdere uitbreiding van de KPN DSL infrastructuur in Nederland. Dit contract heeft betrekking op de uitbreiding van alle DSLAM's - de DSL apparatuur die in de centrales van KPN staat - die in de afgelopen jaren door Alcatel aan KPN zijn geleverd en geïnstalleerd. Dankzij deze uitbreiding kan KPN aan zijn DSL klanten significant meer bandbreedte bieden met ADSL2+.

"We hebben een langdurige en vruchtbare samenwerking met Alcatel, en zij zijn de juiste en strategische partner voor de evolutie van ons netwerk. KPN wil zijn klanten de (breedband)diensten bieden waarom wordt gevraagd, zoals snelle internettoegang en digitale televisie. We zijn hiermee klaar voor de toekomst", zegt Eelco Blok, KPN Directeur Corporate Strategy.

Guus Bengsch, Vice President Benelux van Alcatel, voegt hieraan toe, "We zijn klaar om KPN te assisteren met deze transitie naar een breedband wereld die helemaal op de gebruiker is georiënteerd. Dit is een verdere stap naar een "triple play" omgeving, en we zijn zeer gecommitteerd om dat samen met KPN tot een succes te maken"

Over KPN
KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn telefonie en datadiensten via het vaste net in Nederland, mobiele telecommunicatiediensten in Duitsland, Nederland en België, en datadiensten in West-Europa. In Nederland is KPN marktleider in de belangrijkste segmenten van de telecommarkt. Met E-Plus in Duitsland en BASE in België is KPN in deze landen de op twee na grootste aanbieder in de mobiele markt.

Per 31 december 2004 bediende KPN 7,4 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting en 1,6 miljoen internetgebruikers in Nederland, en nog eens 17,2 miljoen mobiele klanten in Duitsland, Nederland en België. Per dezelfde datum had KPN 31.116 medewerkers.

Over Alcatel

Alcatel levert communicatieoplossingen aan telecommunicatie operators, Internet service providers en bedrijven om zo spraak, video en data applicaties te kunnen bieden aan hun klanten en medewerkers. Alcatel maakt gebruik van haar leidende positie in vaste en mobiele breedband netwerken, applicaties en gerelateerde diensten om toegevoegde waarde te bieden in het kader van een gebruikersgeoriënteerde breedband wereld. Met een omzet van 12,5 miljard Euro in 2003, is Alcatel in meer dan 130 landen aanwezig. Bezoek Alcatel op het internet