Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe serie Plantronics headsets maken draadloos kantoor een realiteit

Nieuwe Bluetooth, DECT en Voice over IP modellen voor verschillende zakelijke toepassingen

CeBIT, Hannover, 10 maart 2005 -- Plantronics Inc. (NYSE: PLT), marktleider in communicatieheadsets, zal op CeBIT 2005 de meest veelzijdige serie draadloze kantoorproducten tot nu toe introduceren. Deze nieuwe serie producten wordt op de markt gebracht om aan zo veel mogelijk gebruikerseisen te voldoen. Plantronics richt zich met drie nieuwe producten op het gebied van Bluetooth, DECT en Internettechnologie, voornamelijk op de mobiele thuiswerker in een poging een draadloze kantooromgeving een stap dichter bij de realiteit te brengen.

Conventionele telefonie (analoog, PBX, etc)

Voor gebruikers van conventionele telefoniesystemen op kantoor heeft Plantronics de CS60 Micro(TM) ontwikkeld. Deze headset is ontwikkeld als opvolger van de veelverkochte CS60 en is nu beschikbaar in Europa.

De CS60 Micro komt met de unieke IntelliStand(TM) om gesprekken te beantwoorden of te eindigen. Dit systeem maakt het gebruik van de headset net zo makkelijk als het gebruik van een gewone telefoon. Als de telefoon overgaat, wordt de aansluiting automatisch geactiveerd door de headset simpelweg van het station te tillen. Zo wordt het mogelijk om vrijelijk te bewegen tot op 100 meter afstand van de vaste telefoon.

The CS60 Micro biedt negen uur spreektijd en superieure digitale geluidskwaliteit. De prijs zal ongeveer ¤299 (incl. BTW) bedragen.

Internettelefonie

's Werelds eerste draadloze USB headsetsysteem, de CS60-USB, combineert hoogwaardige digitale geluidskwaliteit met de voordelen van draadloze vrijheid. Met de PerSonoCall(TM) software en de DECT technologie kunnen gebruikers gesprekken aannemen tot op 100 meter afstand van hun PC.

De CS60-USB is nu beschikbaar in heel Europa, de adviesprijs is ¤299 (incl. BTW) en de garantietermijn bedraagt twee jaar.

Bluetooth

Het bekroonde multipoint Bluetooth headsetsysteem Voyager 510 maakt het mogelijk met een enkele draadloze headset makkelijk te bellen en gesprekken aan te nemen vanaf een reeks Bluetooth ondersteunde apparaten zoals de kantoortelefoon, mobiele telefoon, laptop of PDA. Met tot zes uur spreektijd, 100 uur stand-by tijd en verbeterde geluidskwaliteit is de nieuwe headset speciaal ontworpen om maximale bewegingsvrijheid, comfort, veelzijdigheid en gemak te bieden.

Het systeem komt beschikbaar in twee versies -- de Voyager 510 headset, ¤79 incl. BTW, als apart apparaat, of als compleet systeem inclusief een basis station die elke bestaande, conventionele telefoon Bluetooth-compatibel maakt. Het volledige systeem zal ¤250 (ex. BTW) kosten. Beide zullen vanaf deze zomer beschikbaar zijn.

'De nieuwe serie draadloze headsets bouwt voort op Plantronics' uitgebreide ervaring met superieure geluidskwaliteit en draaggemak, en combineren dit met de mogelijkheden van nieuwe opkomende technologieën als internettelefonie of Bluetooth. Op deze manier wordt er rekening gehouden met de behoeften van veel verschillende gebruikers,' aldus Peter Wuyts, Regional General Manager Plantronics Benelux.

Voor de redactie

Voor meer informatie over een van de bovengenoemde producten, of voor fotomateriaal, kunt u zich richten tot:

Margriet Luttikhuizen

Lubbers & De Jong BV

Tel.: 00 31 (0)20 421 05 65

E: Margriet@l-dj.nl

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 3900 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: 'One small step for man,?' Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

# # #