Koninklijke BAM Groep

Hoogste punt nieuwbouw Sint Antoniuscollege in Gouda

03-03-2005 Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

Gouda, 3 maart 2005 Bouwonderneming BAM Utiliteitsbouw - regio Rotterdam heeft dinsdag 2 maart het hoogste punt bereikt bij de nieuwbouw voor het Sint Antoniuscollege aan de Groen van Prinsterersingel in Gouda. In aanwezigheid van locatiedirecteur mevrouw M. Konstantinou en rector A. Koolmees is het hoogste bouwelement geplaatst, waarna het traditionele pannenbier kon worden geschonken.

Het Sint Antoniuscollege verzorgt momenteel nog op vier locaties vmbo-opleidingen (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs). Stichting Carmelcollege uit Hengelo, dat het schoolbestuur vormt van het Sint Antoniuscollege, heeft daarom opdracht gegeven voor de nieuwe onderwijsaccommodatie die circa juli 2005 gereed zal zijn. De nieuwe school biedt ongeveer 8.800 m2 vloeroppervlak over begane grond en twee verdiepingen. De accommodatie kent onder meer open leercentra, een technoplein, een cadcam-centrum, practicumruimten, ateliers, werkkamers voor leraren, overblijfruimten en een grote gemeenschapsruimte met podium.

foto bereiken hoogste punt nieuwbouw St. Antoniuscollege, Gouda (vrij van copyrights)

Het schoolgebouw wordt omringd door water en lijkt gesitueerd op een eiland. Twee bruggen verzorgen de toegang. Het Rotterdamse bureau Hoogstad Architecten - dat tevens de bouwdirectie voert - heeft door de toepassing van gekleurd glas in de gevels een transparant en tevens kleurrijk gebouw ontworpen.

Nadere informatie: mevrouw M. van Popering, BAM Utiliteitsbouw bv - regio Rotterdam, telefoon (010) 447 96 25.