Politie Zeeland


---

Aanvulling op bericht R-1200-2005 Gladheid op Zeeuwse wegen
Omstreeks 00.06 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Doornboomdijk in Ovezande. Een auto was tegen een boom gegleden en de auto kon hierdoor niet meer rijden. (Gegevens van bestuurder zijn niet bekend)
Dan gebeurde er omstreeks 02.05 uur nog een ongeluk op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Hier reed/gleed ook nog een auto tegen een boom tengevolge van het slechte weer. De auto raakte aan de voorzijde beschadigd ht bleef alleen bij materiele schade.

O-1201-2005 Onder invloed
Omstreeks 21.54 uur werd op de Marconistraat in Goes een 23-jarige Goesenaar betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring mee naar huis.

W-1202-2005 Gigantische sneeuwballen belemmeren verkeer Middelburg
Twee enorme sneeuwballen zijn vannacht rond 01.12 uur door de politie verwijderd.
De sneeuwballen lagen op de rijbaan in de Sandberglaan in Middelburg. De sneeuwballen waren zo groot dat ze de totale rijbaan blokkeerden, waardoor het verkeer er niet meer door kon.

O-1203-2005 Diefstal uit bedrijfsauto
Uit een geparkeerde auto, die stond op de Krabbenkreek in St. Philipsland, is gereedschap weggenomen.
Het is niet bekend hoe de inbreker(s) de auto ingekomen is/zijn.

W-1204-2005 Verloren medicijnen
Sinds twee dagen worden twee doosjes met medicijnen vermist.
Een mevrouw uit Vlissingen is de medicijnen verloren. Het is niet bekend waar de medicijnen verloren zijn. Het gaat om een kalmeringsmiddel (Oxazepam) en een middel om hoge bloeddruk te verlagen (Rotakan). Beiden zijn schadelijk voor de gezondheid als men de medicatie normaliter niet gebruikt.

O-1205-2005 Mogelijke diefstal verijdeld
Vanmorgen omstreeks 11.00 uur trof een inwoner van de gemeente Noord Beveland twee mannen aan op de Anna Frisoweg in Kamperland.
De mannen stonden met twee paardenzadels in hun handen, mogelijk met het idee deze weg te nemen. De man heeft beide personen weggestuurd, met achterlating van de zadels.
Het signalement van de mannen is:
1. Een blanke man van ongeveer 30 jaar, hij was brildragend, had een bol gezicht en was ongeveer 1.78 meter lang. Hij droeg een spijkerbroek.
2. Een blanke man met donkerblond krullend haar van, eveneens, ongeveer 30 jaar oud.

Z-1206-2005 Auto van de weg Westdorpe
Omstreeks 07.43 uur vanmorgen is een bedrijfsbusje van de Eversdam in Westdorpe gereden (gegleden).
Toen de politie ter plaatse kwam was de bestuurder van de bus al met een collega meegereden. Het bedrijf waarvoor de chauffeur werkt had al een takelbedrijf besteld om de bus te verslepen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.