Politie Midden- en West Brabant

Bekeuringen bij VHT controles

TILBURG, 3 maart 2005

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West Brabant heeft op woensdag 2 maart in Hilvarenbeek en Goirle gecontroleerd op gordelgebruik en in Diessen op de N395 een snelheidscontrole gehouden. Voor het niet dragen van de autogordel gingen in totaal 52 automobilisten op de bon en 26 automobilisten zijn geflitst omdat ze harder reden dan de toegestane 80 km.

Tussen 09.45 en 12.15 uur werd gecontroleerd op de Diessenseweg te Hilvarenbeek. Op deze lokatie werden 29 bestuurders bekeurd omdat zij de autogordel niet droegen. Voorts werd tegen een bestuurder proces-verbaal opgemaakt omdat hij een radardetector in zijn auto aanwezig had. Deze radardetector is inbeslag genomen.

Gelijktijdig met deze controle werd op de N-395 te Diessen onder de gemeente Hilvarenbeek middels een statief op snelheid gecontroleerd. Omdat ze harder reden dan de ter plaatse geldende maximum snelheid van 80 km werden 26 bestuurders gefotografeerd. Zij kunnen binnenkort post van het Centraal Justitieel Incasso Bureau verwachten.

Tussen 14.10 en 16.00 uur werd op autogordelgebruik gecontroleerd op de Tilburgseweg in Goirle. Hier kregen 23 bestuurders een bekeuring van 45 euro omdat zij de autogordel niet droegen.

Auteur: Jan Clarijs