Edelman - DLV


3 - 3 - 2005

BT centraliseert controle over wereldwijde netwerk

Wereldwijd Netwerk Control Centrum in Amsterdam

BT heeft een Network Control Centrum (NCC) in Amsterdam geopend voor de monitoring van het wereldwijde datanetwerk. Het Amsterdamse datacentrum voert nu samen met het Belgische centrum, dat 2 jaar geleden in gebruik genomen werd, alle beheerstaken van het wereldwijde BT netwerk uit. Het Belgische centrum concentreert zich op het fysieke netwerk en het centrum in Nederland houdt het verkeer over het netwerk in de gaten

Met de opening van het tweede NCC kunnen storingen sneller aangepakt worden en worden klanten beter geïnformeerd over de voortgang in geval van calamiteiten. Vooral voor internationale ondernemingen met een centraal netwerkbeheer is een gecentraliseerde controledienst belangrijk. Dit levert ze één aanspreekpunt op voor het gehele netwerk. Beide centra kunnen in geval van calamiteiten elkaars activiteiten deels overnemen. Bij ernstige calamiteiten, die langer dan zes uur aanhouden, vormt een derde centrum de back-up van beide NCCs.

We hebben voor het controlecentrum voor Amsterdam gekozen vanwege de centrale ligging, het juiste opleidingsniveau en het multinationale karakter van de stad. In de NCCs in België en Nederland werken medewerkers met 12 verschillende nationaliteiten 24/7 aan het beheer, licht Andy Green toe, CEO BT Global Services.

Vanuit het NCC wordt het onderhoud aan het netwerk gecoördineerd, zodat er geen uitval van het netwerk voor klanten optreedt door herroutering van verkeer.

BT maakt gebruik van 1 beheerssysteem voor de infrastructuur in meer dan 150 landen. Deze gecentraliseerde beheerssoftware detecteert en meldt storingen zodra ze zich voordoen. Doordat het systeem zelf verbanden kan leggen tussen ogenschijnlijk op zichzelf staande gebeurtenissen, kan het diagnoses stellen zonder dat er een technicus aan te pas hoeft te komen. Tweederde van alle problemen wordt opgelost zonder tussenkomst van een technicus en voordat een klant merkt dat er iets aan de hand is op het netwerk.

Mocht het systeem het niet zelf kunnen oplossen, dan grijpt een technicus van het NCC in om en lost rechtstreeks het probleem op afstand op, of indien nodig, ter plaatse. Het contact met de klant verloopt via de klantenservicecentra die verspreid over de wereld de klanten in hun lokale regio bedienen.

Over BT
BT is één van s werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen, met klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet.

BT is actief met drie divisies:

- BT Retail biedt een brede serie van communicatie- en hieraan gerelateerde diensten aan meer dan 20 miljoen Britse consumenten en bedrijven.

- BT Wholesale levert binnen het Verenigd Koninkrijk netwerkdiensten en -oplossingen (waaronder breedband en private circuits) aan ruim 600 operators of dienstverleners op het gebied van vaste en mobiele telefonie

- BT Global Services levert wereldwijd IT- en netwerkdiensten aan grote organisaties met meerdere locaties en biedt ook internationale carrierdiensten. BT Global Services is actief in meer dan 130 landen. BT Nederland is onderdeel van BT Global Services en sinds 1989 actief op de Nederlandse markt.

In het boekjaar 2003-04 (einde 31 maart) behaalde BT Group een omzet van 18.519 miljoen pond. De winst voor goodwill, aflossingen, buitengewone lasten en belastingen bedroeg 2.013 miljoen pond.

BT Group plc. kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York. British Telecommunications plc. (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc. zijn verzameld.

Bezoek voor meer informatie www.bt.com/aboutbt.

Meer over BT Nederland:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.btglobalservices.com/nl

Marlies Roest
BT Nederland
tel: 020-203 8898
e-mail: marlies.roest@bt.com

Edelman
Leoni Janssen of Diana Budding
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl