FNV

Werknemers en bond dagen Aldi voor rechter

Werknemers van het distributiecentrum van Aldi in Best willen samen met FNV Bondgenoten de directie voor de rechter dagen. Want de werkgever komt de gemaakte afspraken niet na.
Na de staking vijf jaar geleden in Best is er een belangengroep van werknemers in het leven geroepen. Die is erkend door de directie als onderhandelingspartner. Bestuurder Ron Peters: "Het komt erop neer dat deze belangengroep genegeerd wordt door de directie. Daarom willen we de werkgever via de rechter dwingen CAO- en roosterafspraken na te komen. Net zoals afspraken over omgangsvormen. De houding van de leiding tegenover het personeel laat te wensen over. Aldi riep dat ze het beter ging doen, maar in de praktijk zien we daar weinig van."

Vorig jaar stond Aldi-chauffeur W. van den Broek en het supermarktconcern tegenover elkaar in de rechtszaal. Het kaderlid vond dat hij ten onrechte ontslagen was. De kantonrechter besliste in zijn voordeel en Van den Broek kon weer aan de slag. Als vakbondskaderlid kon hij zich volgens de rechter beroepen op ontslagbescherming.