Gemeente Bernheze


Visie op landschapspark Maashorst-Herperduin

De visie Maashorst-Herperduin geeft een totaalbeeld van de ontwikkeling van het gebied op lange termijn. In het plan is al het bestaande beleid gebundeld.
Met deze visie kunnen de betrokken partijen vanuit hetzelfde doel werken aan de inrichting en het beheer van het landschapspark als geheel. De visie is richtinggevend voor concrete uitvoeringsprojecten. Het is de kapstok voor de uitvoering.

Aan de hand van de visie en bestaande plannen zijn door de partijen concrete projecten geformuleerd. Dat heeft een hele lijst projecten opgeleverd. Door de komende jaren die projecten uit te voeren zal het gewenste toekomstbeeld steeds dichterbij komen. De projecten kunnen zowel door individuele partijen als in samenwerking worden uitgevoerd. Al met al zal de kwaliteit van het gebied verbeteren en zal Maashorst
- Herperduin als één eenheid ervaren worden. De huidige projectenlijst is een momentopname. Aan de hand van voortschrijdend inzicht en ontwikkelingen kunnen nieuwe projecten worden toegevoegd.

Op dit moment zijn de partijen bezig om financiering voor de projecten te zoeken c.q. uit te werken en om prioriteiten in de lijst aan te geven. De financiën die beschikbaar komen, zullen in belangrijke mate bepalen in welk tempo de projecten in de komende jaren worden aangepakt.

Wanneer u interesse heeft in het rapport, kunt u het hier downloaden. Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer L. van Beusekom van de gemeente Bernheze, tel. (0412) 45 88 88 of mailen naar l.van.beusekom@bernheze.org).

uitvoeringsprogramma maashorst herperduin.pdf