Mobistar


Drie benoemingen in Management Comité van Mobistar Brussels,

Brussel, 3 maart 2005 - Het Management van Mobistar telt drie nieuwe leden : Erick Cuvelier, Chris Van Roey en Olivier Ysewijn. Anne-Catherine De Decker en Jacques Recourdon nemen nieuwe functies op binnen de Orange-groep.

ERICK CUVELIER wordt DIRECTEUR MARKETING, verantwoordelijk voor de marketing van producten en diensten voor zowel de residentiële als de zakelijke markt. Vóór zijn benoeming tot Marketing Directeur, heeft Erick Cuvelier reeds belangrijke functies bekleed binnen de Marketingafdeling van Mobistar (achtereenvolgens Head of Offers and Products, Head of Fix Marketing, Head of Residential Marketing, Head of Product Marketing). Erick behaalde een licentie in Electronica en Telecommunicatie aan de Universiteit van Lille, volgde de opleiding voor handelsingenieur in Bordeaux en studeerde Marketing Management in Parijs. Hij begon zijn carrière bij France Télécom (Normandië) in 1986, waar hij diverse commerciële management- en controllerfuncties uitoefende. Vervolgens werkte hij als IT Manager in de Research and Developmentafdeling van de groep. Bij France Télécom-Sofrecom waar hij startte in 1990, werkte hij mee aan het verkrijgen van verscheidene internationale licenties voor mobiele telefonie-operatoren. Sinds 1995 is hij actief voor Orange France (Itinéris) als Products en Services Manager. Hij werkte vervolgens mee aan de lancering van Mobistar in België.

CHRIS VAN ROEY wordt DIRECTEUR COMMUNICATIE, en verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie-activiteiten van Mobistar. Chris Van Roey is Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en volgde daarna postuniversitaire opleidingen bij de London Business School, INSEAD en de Vlerick Management School. Hij startte zijn loopbaan in 1980 als assistent aan de KULeuven en als docent voor de KULAK. In 1982 werkte hij mee aan de lancering van Dolmen voor de Colruyt groep en werd hij sales manager voor de computershops. In 1987 starte hij bij Apple Computer waar hij doorgroeide tot Marketing Manager voor de Benelux. In februari 1996 werd Chris Van Roey communicatieverantwoordelijke van Mobistar. Hij staat aan de basis van de lancering van het merk Mobistar en heeft tot vandaag alle aspecten van de externe communicatie gecoördineerd (Brand & Corporate communication, Public Relations, Advertising, below the line communication...). In 2003 werd hij benoemd tot `Master Marketeer' door Stichting Marketing en verkozen tot `Advertising Personality of the Year' door de Unie voor Belgische Adverteerdes (UBA).

OLIVIER YSEWIJN wordt DIRECTEUR CORPORATE DEVELOPMENT & STRATEGY en krijgt de leiding van de strategische marketing en de business planning. Hij zal samen met de Financieel Directeur blijven instaan voor de relaties met de analisten en de investeerders. In het bezit van een licentie Toegepaste Economische Wetenschappen van het RUCA te Antwerpen, van een Master of Science in Management en een Certificate of Achievement in International Finance van de Boston University, start hij zijn carriere in de banksector (Generale Bank). Hij oefent daarna de functies uit van Associate in het departement EAME treasury & corporate finance, en van Associate Finance Director Benelux bij Wang. In april 1996 start hij als Financial Controller van Mobistar en neemt in 1998 de coördinatie van de beursgang van Mobistar op zich . Hij bekleedde vervolgens de functie van Head of Corporate Finance, alvorens benoemd te worden in zijn huidige functie. Olivier Ysewijn is bovendien sinds 2001 bestuurder in diverse holdingbedrijven van de groep France Télécom (Wirefree Services Belgium, Atlas communications, Wanadoo International).

Mobistar (EURONEXT BRUSSELS: MOBB), een van de belangrijkste acteurs op de Belgische telecommunicatiemarkt, is actief in mobiele en vaste telefonie en in andere markten met een groot groeipotentieel (datatransmissie, internet enz.). Mobistar behoort tot de snelst groeiende operators in heel Europa en is het Belgische filiaal van Orange dat alle internationale mobiele activiteiten van France Télécom bundelt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel. Het bedrijf telde op 31 december 2004 in totaal 2.845.762 actieve klanten, exclusief de « machine to machine » kaarten.

© Copyright Mobistar 2005 Contact Privacy policy Helpdesk