Ingezonden persbericht


Prijzen vakwedstrijden IJSVAK 2005 uitgereikt

IJssalon Kees benoemd tot IJssalon van het Jaar!

WOERDEN, 3 maart 2005 - Tijdens IJsvak 2005 is IJssalon Kees uit Geldrop benoemd tot IJssalon van het Jaar. De ijswedstrijden van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland worden ieder jaar georganiseerd als onderdeel van de vakbeurs voor ambachtelijke ijsbereiders en ijsverkopers. Het echtpaar Heddeke en Leon Kees won beide wedstrijden en daarmee zowel De Gouden IJsspatel voor het lekkerste amarenenijs als de Gouden IJscoupe voor de beste ijscreatie "Pasta Gelato".

Opdracht van de wedstrijd om de Gouden Spatel was het bereiden van amarenenijs van een eigen, vooraf bereide compositie. Het ijs werd door een vakbekwame proefjury, beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur.

Uitslag Gouden Spatel:

1. Heddeke en Leon Kees van IJssalon Kees uit Geldrop
2. Theo Clevers van IJssalon Clevers uit Arcen
3. Eric Nijkamp van het IJs van Columbus uit Amstelveen

De opdracht van de wedstrijd om De Gouden IJscoupe was om in zes minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval amarenenijs te zijn.

Uitslag Gouden IJscoupe:

1. Heddeke Kees van IJssalon Kees (Geldrop)

2. Tom Vaessen van IJssalon Clevers (Arcen)

3. Eric van Enckevoort van IJssalon Hartenhoef (Someren)

De ijssalon die aan beide wedstrijden meedoet en de meeste punten scoort, wint uiteindelijk de eretitel IJssalon van het Jaar. "Het is voor de eerste keer in twaalf edities dat beide vakwedstrijden gewonnen zijn door dezelfde ijsbereider, Heddeke Kees", vertelt voorzitter Maarten Colijn trots. "Dat betekent dat IJssalon Kees dubbel en dwars de titel IJssalon van het Jaar heeft verdiend. Dat hebben Heddeke en haar man Leon, die samen het amarenenijs hebben gemaakt, fantastisch gedaan!"

Terugkijkend op de vakbeurs en de wedstrijden geniet Colijn nog even na. "Wat is het toch heerlijk om steeds weer al die lekkere ijsjes voorgeschoteld te krijgen. Maar vergis u niet, het draaien van ijs is geen sinecure. Dat is een waar ambacht en om al dat lekkere ijs naar Den Bosch te krijgen, daar moeten de ijsbereiders heel wat voor doen. Om dan zo'n hoge kwaliteit af te leveren voor de jury dat is een grootse prestatie. Het niveau van het ijs en de coupes was ook dit jaar weer heel hoog. Dat betekent dat de consument dit seizoen weer van hele lekkere ijsjes mag gaan genieten. 2005 wordt echt een ijsjaar om naar uit te kijken!"

Hoge resolutie foto's vindt u op www.horeca.org/smartsite.dws?id=24783


---

Noot voor de redactie -