Ingezonden persbericht


Persbericht

Electrabel maakt datastromen op het netwerk inzichtelijk met Net Report

~ Netlink levert Net Report Monitoring Center aan energieonderneming ~

3 maart 2005 Netwerkspecialist Netlink heeft een overeenkomst gesloten met Net Report en biedt haar klanten daarmee de mogelijkheid om security-risico s op het netwerk in kaart te brengen. In Nederland is Netlink de enige gecertificeerde reseller van Net Report-producten. Energieonderneming Electrabel is de eerste organisatie in Nederland die Net Report inzet om meer zicht te krijgen op gebeurtenissen op het netwerk, wat beter netwerkbeheer mogelijk maakt.

De energieonderneming zet Net Report Monitoring Center in, een realtime information managementoplossing, om de datastromen van haar firewall en proxyserver in kaart te brengen. Met Net Report Monitoring Center kan Electrabel ruwe data geschikt maken voor business intelligence-doeleinden. De oplossing verwerkt alle logs in één overzichtelijke rapportage, waardoor het eenvoudiger is om in te grijpen als er zich problemen voordoen. Electrabel kan hiermee log-bestanden en rapporten op maat samenstellen, waardoor zij informatie boven water kan halen die voor haar belangrijk is.

De oplossing biedt Electrabel meer zicht op de security-risico s in de organisatie. Voorheen waren we niet in staat om de oorzaak van problemen op te sporen , zegt Bas Marquering, netwerkbeheerder bij Electrabel. Daarnaast is het voor ons belangrijk om te kunnen zien wat er in het netwerk gebeurt. We hadden ook kunnen kiezen voor de oplossing die bij de firewall hoorde, maar daar komt veel handmatig werk bij kijken. Met Net Report gebeurt alles automatisch en wordt de informatiestroom verwerkt in één overzichtelijke en begrijpelijke rapportage.

Electrabel is al zeven jaar klant van Netlink en neemt al zijn netwerkapparatuur af bij de netwerkspecialist. Het was voor Electrabel dan ook een logische stap om bij Netlink advies in te winnen over een geschikte rapportage- en monitoringoplossing. Wij hebben Electrabel dit pakket van Net Report geadviseerd, omdat het veel meer kan dan alleen firewall-rapportage , aldus Willem Holterman, general manager bij Netlink. En dat blijkt, Electrabel heeft de tool inmiddels uitgebreid met rapportagemogelijkheden voor de proxyserver en wellicht volgen er meer uitbreidingen in de toekomst.

Volgens Holterman hebben klanten steeds vaker behoefte aan een complete oplossing voor datamanagement. Zeker nu bedrijven in toenemende mate te maken krijgen met nieuwe regelgeving op het gebied van rapportage zoals in Amerika de wet Sarbanes Oxley, in Europa Basel II en in Nederland code Tabaksblat is Net Report een waardevolle toevoeging op onze netwerkmanagementportfolio. Dergelijke wetgeving zorgt voor meer behoefte aan rapportage, het kunnen herleiden van een incident en het kunnen interpreteren van log-bestanden.

(418 woorden)

Over Netlink
Netlink, The Network Service Company, onderdeel van Axians, is een pure netwerkintegrator, die zich volledig heeft toegelegd op advisering, verkoop, implementatie en onderhoud van hoogwaardige netwerk-, beveiligingsinfrastructuren, VoIP- en netwerkmanagementoplossingen.

Netlink zoekt altijd naar mogelijkheden om de beschikbaarheid en beheersbaarheid van het netwerk te verhogen en de total-cost-of-ownership te verlagen. Netlink heeft gedegen kennis van technische oplossingen. Zij werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is het bedrijf o.a. gecertificeerd als Cisco Silver Partner, Nortel Gold Partner, Lucent Business Partner, HP Networking Partner, Check Point Value Added Solution Partner en Trend Micro Premium Partner.

Voor meer informatie over Netlink, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.netlink.nl.

Over Net Report
Net Report is een Europese Software vendor van real-time informationmanagement oplossingen bestaande uit aanpasbare Security Dashboard rapportage, monitoring, alerting en correlatie voor netwerk en security devices zoals firewalls, proxy servers, intrusion detection systems, authenticatie servers, antivirus gateways, mail servers, web servers, windows servers en workstations, etc.

Met deze oplossingen geeft Net Report een antwoord op de groeiende behoefte aan log centralisatie, rapportage, alerting, monitoring, en correlatie van events. Dit stelt organisaties in staat om ge-automatiseerd grote hoeveelheden data inzichtelijk te maken en daarmee aan te kunnen tonen dat regelgevingen worden gerespecteerd evenals het verminderen van de total-cost-of-ownership en het verlagen van incident response-time.

Voor meer informatie over Net Report: www.net-report.net.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com