Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 3 maart 2005

Trouwen op het grootste VOC-schip ter wereld

Attractiepark Cape Holland nu ook een unieke officiële trouwlocatie in Den Helder

Vanaf heden is het mogelijk om op het grootste VOC-schip ter wereld; de 'Prins Willem' in het huwelijksbootje te stappen. Onlangs heeft de Gemeente Den Helder de 'Prins Willem' beoordeeld als geschikte locatie voor trouwplechtigheden. Een ambtenaar van de burgerlijke stand zal op deze unieke locatie, de toekomstige echtparen in de echt verbinden. Nog geen vierentwintig uur nadat de 'Prins Willem' een officiële trouwlocatie genoemd mag worden, werd de eerste trouwplechtigheid al geboekt. Dit bruidspaar viert al hun feest op het schip, maar heeft besloten om nu ook de huwelijksvoltrekking hier te laten plaatsvinden.

'Prins Willem' als huwelijksbootje
Naast de trouwplechtigheid zelf kan de unieke ruimte van het schip tevens gebruikt worden als locatie voor huwelijksfeesten en recepties. Met het VOC-schip 'Prins Willem' als feestaccommodatie stapt men zeker in een uniek 'huwelijksbootje'. Zowel bovendeks als in het ruim kan in nautische sfeer feest gevierd worden. De luxe kapiteinshut, de imposante kanonnen, de metershoge masten en het gigantische laadruim maken de 'Prins Willem' een unieke en spectaculaire trouwlocatie. Naar keuze kan op alle dekken de trouwplechtigheid plaatsvinden. Het feest zal plaatsvinden op het benedendek, met een maximale capaciteit van 250 personen. Voor meer informatie over deze unieke trouwlocatie kan men contact opnemen met Attractiepark Cape Holland.

VOC-schip 'Prins Willem'
De 'Prins Willem' is de topattractie van Attractiepark Cape Holland in Den Helder. Het is het grootste VOC-schip ter wereld. Het schip werd gebouwd te Middelburg in 1649 in opdracht van de Kamer van Zeeland van de VOC en in 1650 te water gelaten. Op 5 mei van dat jaar vertrok het schip voor zijn eerste reis. Later is dit schip ook gebruikt in de eerste Engelse Oorlog. Het is toen van vlaggenschip van de VOC omgebouwd tot oorlogsschip. In Den Helder is de replica van het schip te zien dat ooit in Nederland is gebouwd voor het Holland Village in Japan. De 'Prins Willem' is het grootste schip dat de VOC in de 17e eeuw heeft laten bouwen. Het schip heeft een lengte van 68 meter, is 14 meter breed en heeft een hoogte van 54 meter boven de kiel. In 1651 maakte het schip zijn eerste reis van Wielingen naar Batavia in Nederlands-Indië. De 'Prins Willem' verging op 10 februari 1662 met man en muis in een storm bij het eiland Brandon voor de kust van Madagaskar. Bij een bezoek aan dit imposante schip waant men zich even terug in de Gouden Eeuw.

Attractiepark Cape Holland
In Attractiepark Cape Holland gaat de bezoeker terug naar de tijd van de VOC en piraten. Men komt op een leuke en leerzame manier van alles te weten over deze belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis. Ook het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers maakt deel uit van Attractiepark Cape Holland. Het museum geeft een beeld van het Nederlandse zeereddingwezen en veiligheid op het water.

Ontdek de schatten van Cape Holland
Cape Holland bestaat uit verschillende onderdelen. Naast het Attractiepark Cape Holland en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers worden er ook door Cape Holland Special Events diverse evenementen georganiseerd in een complex van karakteristieke industriële ruimten en zalen. Deze ruimtes zijn geschikt voor tentoonstellingen, beurzen, en feesten. Cape Holland Utopolis is de grootste megabioscoop van de kop van Noord-Holland. Cape Holland Game Kingdom biedt familie-entertainment zoals de nieuwste computergames. Cape Holland Caper's Nest is een prachtig indoor speelparadijs. Tenslotte is er het Cape Holland Waterworld Café, een bijzonder grand café met als thema water. Op Cape Holland is ook het Marinemuseum gevestigd. Hier is alles te leren over de geschiedenis van de Koninklijke Marine. Deze diverse onderdelen van Cape Holland hebben hun eigen openingstijden en zijn apart te bezoeken.

Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland kan men bellen met tel: 0900-1231123 (EUR 0.15 p/m). Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl, hier is tevens alle informatie over de andere onderdelen van Cape Holland te vinden.

Noot voor de redactie (