Gemeente Woudenberg


Wedstrijd van de provincie Utrecht

Vandaag, dinsdag 1 maart 2005, geeft de provincie Utrecht het startschot voor de wedstrijd 5 mei, 60 jaar provincie Utrecht vrij!. Leerlingen van groep 8 van alle basisscholen in de provincie Utrecht zijn door de Commissaris van de Koningin, dhr B. Staal, uitgedaagd mee te doen.

5 mei 2005 is de dag waarop Nederland voor de zestigste maal haar vrijheid viert. Deze bijzondere gelegenheid wil de provincie Utrecht samen met een jonge generatie vieren, die de vrijheid en saamhorigheid in de toekomst zal gaan bewaken.

Leerlingen van groep 8 kunnen uit naam van de gehele klas een kunstwerk, een opstel of een interview rond het thema wat is voor jou vrijheid inzenden voor 31 maart 2005. Daarbij is het een vereiste dat de inzendingen wel met de provincie Utrecht te maken moeten hebben. Een andere belangrijke spelregel is dat per klas maar drie inzendingen mogen meedoen. De volledige spelregels voor de wedstrijd zijn te vinden op de website van de provincie Utrecht:
www.provincie-utrecht.nl

Een wedstrijd kent natuurlijk ook prijzen. Een deskundige jury, onder de bezielende leiding van de kinderboekenschrijver Jan Terlouw zal uit de inzendingen drie hoofdprijswinnaars kiezen. Deze zullen met hun eigen klas een tocht gaan maken met het statenjacht De Utrecht. Bovendien zullen de mooiste bijdragen worden gepubliceerd in een boekje dat alle leerlingen van groep 8 in de provincie Utrecht zullen ontvangen.
Laatst gewijzigd op 03/03/2005