Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 maart 2005


IJsselstreek - Slechte weer hindert verkeer


Ondanks het slechte weer, sneeuwval en gladheid, zijn er woensdag 2 maart 2005 bij de politie in de IJsselstreek (Lochem, Zutphen en Twello) verrassend weinig meldingen van aanrijdingen gemeld. Op een enkele kleine glijpartij (IJsselkade Zutphen) is er geen assistentie verleend.
De fietsers blijven echter wel veel hinder van de sneeuw ondervinden.


Twee meisjes die woensdagmiddag zonder helm op een bromfiets over de Van Drinenstraat reden werden ook verrast door de gladheid. Toen zij zich door een agent betrapt zagen reden zij weg en kwamen in een bocht ten val. Zij lieten hun tweewieler achter en gingen er lopend vandoor. De agent laadde eerst de bromfiets in zijn bus en trof de meisjes even verder in de wijk aan. Zij kregen alsnog een bekeuring.


Twello - wel en niet goochem


Agenten hebben gisterenochtend een gordelcontrole gehouden bij het kinderdagverblijf aan de A. Kuyperstraat. Gelukkig konden zij diverse kinderen een goochem uitreiken. Helaas waren er ook overtredingen en zijn er 6 bekeuringen uitgeschreven.


Laren/Kring van Dorth/Eefde - snelheidscontroles


Agenten van het Team Verkeershandhaving hebben gisteren op drie locaties snelheidscontroles gehouden. Het team wordt ingezet om het aantal letselongevallen naar beneden te krijgen. Hiervoor worden ondermeer controles op de zogenaamde projectwegen. Men stond dit maal op de Reigersweg, de Bathmenseweg en de Doctor v.d. Hoevenlaan.
Bij de eerste controleplaats mocht men 80 km rijden en hier passeerden 2164 auto's de radar. 17 van hen reden te hard en de hoogst gemeten snelheid was 106 km.
Ruim een uur later stond men op een weggedeelte waar men 60 mocht rijden en hier reden 10 van de 58 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 88 km.
Tot slot passeerden op de derde locatie 1610 voertuigen de radarauto. 82 was de hoogst gemeten snelheid en hier waren 52 bestuurders in overtreding. Alle overtreders kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.


Lochem - met drank op achter stuur


Een 27-jarige automobilist uit Lochem werd in de nacht van woensdag op donderdag rond 01.15 op de Markt gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en de ademanalyse op het politiebureau wees 0.7 promille aan. Hij heeft een bekeuring en een rijverbod gekregen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --