Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


03 maart 2005


Varrseveld - Gevaarlijk rijgedrag onder invloed van alcohol


Een 45-jarige automobiliste uit Maastricht botste op woensdagavond (02-03), omstreeks 19.50 uur op de A12 tegen een vangrail en vervolgde toen haar weg richting Varsseveld. Omdat de vrouw zeer waarschijnlijk onder invloed van alcohol verkeerde werd er door de politie naar haar uitgekeken. Ze werd aangetroffen op de N18 alwaar ze de gehele rijbaan nodig had en tot driemaal toe bijna een frontale aanrijding veroorzaakte. Op de Aaltenseweg werd de vrouw staande gehouden. De vrouw blies een promillage van 2,15. Haar rijbewijs werd ingenomen en zij kan een proces-verbaal tegemoet zien.


Doetinchem - Lastige treinpassagier aangehouden


De politie heeft op woensdagmorgen (02-03) een tiener uit Zevenaar op het treinstation aangehouden. De jongen kon zich in de trein niet legitimeren, had een valse naam opgegeven en zou de conducteur een trap tegen zijn been hebben gegeven. De spoorweg-
politie zorgt voor verdere afhandeling van deze zaak.


Doetinchem - Sneeuwallengevecht zorgt voor onenigheid
Een sneeuwballengevecht aan de IJkenbergerweg op woensdagavond (02-03) zorgde voor onenigheid. Een groep jongeren gooide een berg sneeuwballen tegen een woning en zelfs in de brievenbus.
De politie besloot ter plaatse poolshoogte te nemen en ontmoette de groep die voor de tweede keer de woning belaagde. Toen de politie één knaap in de kraag vatte kwamen de jongeren alsmede enige ouders daartegen protesteren. Uiteindelijk heeft er op het politiebureau een goed gesprek plaatsgevonden tussen politie, de jongeman en diens vader. De knul gaf aan, dat ze eigenlijk wel te ver waren gegaan en beloofde beterschap.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --