Gemeente Almere

Stadsreiniging gericht op sneeuw- en ijsvrij houden van infrastructuur

In verband met de grote hoeveelheid sneeuw in Almere en het gebrek aan zout, zal Stadsreiniging zijn werkzaamheden aanpassen. Stadsreiniging zal zich concentreren op het sneeuw- en ijsvrij houden van de infrastructuur. Deze aanpassing houdt in dat er vandaag en morgen geen afval wordt opgehaald. Inwoners van Almere worden met klem verzocht hun duobakken of containers weer binnen te halen, en deze ook morgen niet aan te bieden.

Omdat, als gevolg van de te verwachte strenge vorst, morgen het wegdek zeer slecht zal zijn, worden inwoners geadviseerd zo min mogelijk met de auto en fiets te gaan.

Gladheidbestrijding

In Nederland raakt de zoutvoorraad op. Dit heeft ook consequenties voor Almere. Stadsreiniging zal alleen op de hoofdinfrastructuur strooien, te weten de dreven en busbanen. De wijktoegangswegen, wijkwegen en fietspaden worden niet met zout gestrooid. Ook worden de zoutbakken niet meer bijgevuld. Wel tracht Stadsreiniging zoveel mogelijk sneeuw weg te schuiven.

Afvalinzameling

Stadsreiniging zal vandaag en morgen het afval niet ophalen. Het gaat hierbij om de duobakken, wijkcontainers, ondergrondse inzameling, grofvuil, bedrijfsafval, papier en wit- en bruingoed. De inwoners van Almere worden verzocht hun duobakken en of containers weer binnen te halen, en deze ook morgen niet aan te bieden. Volgende week kunnen zij naast hun container al het afval aanbieden, dat zij kwijt willen. De perrons blijven wel gewoon geopend.