Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 maart 2005


Onderwerp: jongen verdacht van ernstig onzedelijk gedrag.


De politie IJsselstreek stelt een onderzoek in naar de gedragingen van een jongeman die verblijft in een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking in Brummen. Hij wordt ervan verdacht een andere jongen op deze afdeling seksueel te hebben misbruikt. Daarnaast zou hij mogelijk ook andere pupillen misbruikt hebben. Zowel de verdachte als de kinderen zijn minderjarig.


Het incident zou eerder dit jaar hebben plaatsgevonden en inmiddels zijn er 2 aangiften gedaan. De instelling heeft na het bekend worden ervan actie ondernomen. Naast de interne maatregelen, waarbij vooral aan een pedagogische invulling moet worden gedacht zijn alle ouders en wettelijke vertegenwoordigers van de pupillen in kennis gesteld.


Verder heeft de instelling melding gedaan aan onder meer de Inspectie voor de Volksgezondheid, de Cliëntenraad, het Bestuur en de Raad van Toezicht.


De jongeman is afgelopen week door de politie aangehouden en in overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen is een onderzoek gestart. Inmiddels is hij voorgeleid voor de Rechter-commissaris en door deze onder voorwaarden geschorst. Hij verblijft thans niet meer in de Brummense instelling.


In verband met de minderjarigheid van de slachtoffers en de verdachte worden er verder geen mededelingen gedaan.


Einde bericht


Anton de Ronde, politievoorlichter 055 - 5486052


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --