Politie Limburg-Noord


Politie arresteert twee mannen bij zoeking

Datum: 03-03-2005

Tijd bericht: 14:01

Plaats: Roermond

De politie heeft woensdagavond twee mannen in hun woning aan de Heidesteeg aangehouden en ingesloten. Beiden, 49 en 46 jaar, worden verdacht van bedreiging, vrijheidsbeneming, ernstige mishandeling en zedenmisdrijven, inbraak en brandstichting.

De politie heeft beiden omstreeks 19.00 uur met behulp van een arrestatieteam aangehouden, omdat bekend was dat zij mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen. Ook was van beiden bekend dat zij bij eerdere contacten met de politie en instanties als gemeente en nutsbedrijven zich bijzonder recalcitrant en agressief hadden opgesteld. Nadat beiden waren overgebracht naar het politiebureau werd onder leiding van de rechter-commissaris en in aanwezigheid van de officier van justitie huiszoeking gedaan. Met betrekking tot het onderzoek naar de zedenmisdrijven, mishandelingen en vrijheidsbeneming werd gezocht naar bewijsmateriaal dat ook werd aangetroffen. Het bewijs voor de inbraak en aanwijzingen voor brandstichting werd tevens aangetroffen.
Bij de zoeking werden tevens twee vuurwapens en een neppistool aangetroffen. Ook werd in een loods bij het pand een hennepplantage met ongeveer 300 planten in verschillende stadia van groei gevonden.

Verschillende diensten waren aangesloten bij het onderzoek. Zo was de belastingdienst bij de zoeking aanwezig om het eigen onderzoek te kunnen doen.
De stroomleverancier werd bij de ontdekking van de plantage gewaarschuwd om de stroom af te sluiten en te onderzoeken of sprake is van illegaal gebruik. Het onderzoek wees uit dat nagenoeg het hele pand voorzien werd van illegale stroom. De gemeente deed in samenwerking met de politie in en rondom het pand en twee loodsen gelijktijdig milieuonderzoek. Dit onderzoek wordt vandaag nog voortgezet.

De politie zette ongeveer 20 mensen in om deze arrestatie en doorzoeking uit te voeren.