Gemeente Delft

Evaluatie gereguleerd parkeren in gebied E

Per 1 mei 2005 gaat er voor een aantal straten in Gebied E (het gebied oostelijk van de binnenstad) een nieuw vergunningjaar in. Dit betekent dat er kleine wijzigingen in het parkeerbeleid kunnen worden doorgevoerd. Om de tevredenheid met het huidige parkeerregime te meten, heeft in januari 2005 een evaluatie plaatsgevonden die was opgebouwd uit de volgende onderdelen:
1. Klanttevredenheidsonderzoek in huidig gereguleerd gebied E
2. Parkeertellingen in gebied E en straten die mogelijk in aanmerking komen voor gereguleerd parkeren.
3. Huis-aan-huis enquête over mogelijke gebiedsuitbreiding

Onderdelen 1 en 2 van de evaluatie hebben er toe geleid dat er voorgesteld wordt om geen wijzigingen aan te brengen met betrekking tot bloktijden en handhaving.

Onderdeel 3 van de evaluatie laat een verdeeld beeld zien. In de Vermeerstraat is er groot draagvlak (62%) voor invoering van gereguleerd parkeren. Dit draagvlak neemt af voor de Rembrandstraat (46%) en de van Bronckhorststraat (48%). In de Palamedesstraat is het draagvlak erg laag (24%) alsmede in de Van Miereveltlaan, gedeelte tussen Willem van Aelststraat en Twee Molentjeskade (30%) . Eén op één doorvoeren van de resultaten van de enquête zou betekenen dat er een enigszins versnipperd vergunninggebied ontstaat. Als de resultaten van het gebied samen worden genomen betekent dat dat in geen van de straten gereguleerd parkeren wordt ingevoerd. Dit is gezien de onduidelijke situatie (voor bezoekers en bewoners) die dit oplevert niet wenselijk. Richting bewoners is echter aangegeven dat de resultaten van de enquête leidend zullen zijn bij het al of niet invoeren van gereguleerd parkeren in hun straat.

Omdat het gemeentebestuur geacht wordt niet alleen het belang van de betrokken bewoners te bekijken maar ook naar het belang van Delft wil B&W aan de Raad een aantal keuzes voorleggen:
1. Gebied E niet uit breiden

2. Gebied E uitbreiden met alleen de Vermeerstraat.
3. Gebied E uitbreiden met de Palamedesstraat, de Rembrandtstraat, de Van Bronckhorststraat, de Vermeerstraat en een gedeelte van de Van Miereveltlaan (tussen Willem van Aelststraat - Tweemolentjeskade). Door deze uitbreiding ontstaat een afgerond gebied.
4. De Twee Molentjeskade verwijderen uit het gereguleerd gebied (verkleinen gereguleerd gebied waardoor een afgerond gebied ontstaat)

Op 15 maart bespreekt de commissies Duurzaamheid de opties. De commissie brengt advies uit aan de Raad die vervolgens op 31 maart een besluit neemt.

Voor nadere informatie:
Communicatie Gemeente Delft, Willem van de Ven (015-2602782)
-----------------------


---- --