Politie Zaanstreek-waterland


16:37 02-MRT-05
loc.: VOLENDAM, LELIESTRAAT

Gesprongen waterleiding zorgt voor overlast

Op de hoek met de Mgr. Veermanlaan sprong een waterleiding. In afwachting van de gemeente en het waterleidingbedrijf werd de weg afgezet met pilonnen en afzetlint. De gemeente heeft vervolgens de hele weg afgesloten met borden omdat het defect op donderdag wordt verholpen.

---


17:48 02-MRT-05
loc.: MONNICKENDAM, 'T SPIL

Hardleerse knaap aangehouden

Meerdere burgers spraken de politie aan met de mededeling dat de jeugd sneeuw- en ijsballen gooide naar winkelende mensen. De jongeren aangetroffen en aangesproken en verzocht om het gooien naar mensen, auto's en gebouwen te staken, omdat dit voor overlast zorgde. Terwijl collega's stonden te praten bleef een 17-jarige Monnickendammer constant doorgaan met gooien van sneeuw-/ijsballen naar rijdende voertuigen en gebouwen. Toen hij ook nog tot drie keer toe een ijsbal met kracht tegen het gebouwtje van de viswinkel gooide hem terzake baldadigheid aangehouden.
Later werd hij met een bekeuring heengezonden.

---


00:32 03-MRT-05
loc.: ZAANDAM, KALF

Woonboot maakt water

Als gevolg van een zwaar pak sneeuw op het dak was de boot gaan zakken, waardoor er water in de kruipruimte liep. Brandweer haalde de sneeuw van het dak en pompte de kruipruimte leeg.

---


02:49 03-MRT-05
loc.: WORMERVEER, STEIJNSTRAAT

Brand in woning

Er bleek brand te zijn ontstaan in een CV-ruimte/werkruimte van een woning, welke zich bevindt op de benedenverdieping. Bewoners hadden de woning reeds verlaten. Vermoedelijk is de brand ontstaan door sluiting in elektrisch gereedschap. De gehele benedenverdieping liep roetschade op. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse de bewoners onderzocht.

---


06:09 03-MRT-05
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, ZUIDERPAD

Houten gevel van woning in brand

Door onbekende oorzaak raakte een houten gevel van een woning in brand. Na het blussen heeft de brandweer de gevel gedeeltelijk gesloopt om verdere brand uit te sluiten. Voor de bewoonster werd de Stichting Salvage geregeld.

---


09:26 03-MRT-05
loc.: ZAANDAM, CLUSIUSSTRAAT

Man onder invloed van alcohol rijdt door na ongeval

Bij toeval stuitten politiemensen op een ongeval met doorrijder. De betrokkene had het vermoeden dat de doorgereden bestuurder onder invloed was. Toen de collega's bezig waren met de gegevens van de aangever kwam de verdachte aanrijden. De collega's spraken de man aan en roken dat hij mogelijk onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 805 ugl. Hij kon vervolgens zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast wordt een p.v. opgemaakt in verband met het doorrijden na een ongeval.

---


03-MRT-05
Sneeuwperikelen (2)
De hevige sneeuwval van gisteren heeft in de regio Zaanstreek-Waterland nergens tot ernstige ongevallen geleid. Wel waren er veel aanrijdingen en aanglijdingen (vanaf 17:00 uur tot en met de ochtendspits werden ca. 15 aanrijdingen gemeld). De meest in het oog springende ongevallen waren een auto die in Zaandam van de Westzanerdijk afgleed en een bus die van de weg raakte op de Waterlandse Zeedijk in Monnickendam.

Er kwamen tientallen meldingen binnen van overlast veroorzakende jeugd. Buiten het veelvuldig (en gericht) gooien van sneeuw- en ijsballen werd het verkeer op plaatsen in Koog aan de Zaan, Purmerend, Westzaan, Wijdewormer en Landsmeer gehinderd omdat de jeugd sneeuwranden of enorme sneeuwballen (doorsnede soms bijna twee meter) en sneeuwpoppen op de rijbaan aanbracht.

In Purmerend en Westzaan werden door de sneeuwballen diverse ruiten vernield.
In Middenbeemster werd een voorruit van een vrachtauto vernield door een ijsbal met een doorsnede van 20 cm. In Zaandam werd de voorruit van een personenauto vernield door jeugd die vanaf de busbrug aan de Kolkweg ijsballen naar auto's gooide.

NB. Van veruit de meeste incidenten werd alleen een melding gemaakt. Vaak is er geen politie ter plaatse geweest. Door het ontbreken van mutaties zijn dus ook geen gegevens van betrokkenen bekend.

---


---- --