Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Crowne plaza wordt weer amsterdam american hotel

Eden hotel group koopt american hotel van intercontinental hotels group

Amsterdam, maart 2005 - InterContinental Hotels Group en Eden Hotel Group kondigen vandaag de verkoop aan van het American Hotel in Amsterdam. De Nederlandse Eden Hotel Group wordt per 3 maart de nieuwe eigenaar van dit legendarische hotel aan de Amsterdamse Leidsekade. De Eden Hotel Group exploiteert op dit moment reeds 6 hotels in verschillende Nederlandse steden. Een achtste hotel is in aanbouw.

Vanaf 3 maart is de Eden Hotel Group de trotse eigenaar van het wereldberoemde American Hotel. Het American hotel is gebouwd tussen 1900 en 1902 en is op het gebied van architectuur een belangrijk voorbeeld van 'Art Nouveau'. Het hotel - ideaal gelegen aan het Leidseplein in het hart van het Amsterdamse centrum - beschikt over 174 kamers en suites, alle met Art Déco accenten. Het American Hotel in Amsterdam werd te koop aangeboden door InterContinental Hotels Group, 's werelds grootste hotelbedrijf en eigenaar van de hotelbrands InterContinental, Crowne Plaza en Holiday Inn. InterContinental Hotels Group is geadviseerd door Jones Lang LaSalle Hotels.

De Nederlandse hotelketen heeft zich ten doel gesteld het bijzondere Art Deco hotel weer tot één van de top hotels van Amsterdam te maken. Léon Dijkstra - algemeen directeur van de Eden Hotel Group - zegt over de aankoop: "We zijn heel trots op deze nieuwe aanwinst; het is echt bijzonder om ons familiebedrijf uit te breiden met een prachtig bedrijf als het karakteristieke Amsterdam American Hotel. Ons streven is om het oude American weer in ere te herstellen." De Eden Hotel Group heeft dan ook de heer Martin Lindelauf als nieuwe General Manager van het hotel aangetrokken. Martin Lindelauf is gedurende zijn indrukwekkende carrière in de hotelwereld onder meer verantwoordelijk geweest voor het management van het eveneens in Amsterdam gevestigde Grand Hotel Krasnapolsky.

De Eden Hotel Group is geadviseerd door MD Hotel Investments, PricewaterhouseCoopers, Adriaanse De Meijer Van Kimmenade Advocaten en Dhr. Ger Klaver.

De Eden Hotel Group B.V. is een Nederlands familiebedrijf dat in Nederlandse binnensteden hotels en appartementen exploiteert. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam (340 kamers). In 1998 is het Best Western Lancaster Hotel in Amsterdam (92 kamers) aangekocht en gerenoveerd en in 1999 werd het Best Western Savoy Hotel Rotterdam (94 kamers) aan de groep toegevoegd. In november 2001 is het Best Western Cityhotel Groningen (93 kamers) aangekocht en in oktober 2002 het Tulip Inn Amsterdam Centre (70 kamers) en meest recentelijk het Eden Hotel Zutphen (74 kamers) in Zutphen. In december 2005 zal een nieuw 161 kamers tellend viersterren hotel toegevoegd worden aan de portfolio. Meer informatie over de Eden Hotel Group is te vinden op www.edenhotelgroup.com.