Gemeente Brielle


Tafeltjesoverleg afgerond

Brielle is bezig met het ontwikkelen van een nieuw bestemmingsplan voor het gehele buitengebied. In het kader van de voorbereidende werkzaamheden is op 1 en 2 maart een tafeltjesoverleg gehouden.

Mensen die een bedrijf voeren in het buitengebied waren uitgenodigd om hun toekomstplannen duidelijk te maken aan de medewerkers van het stedenbouwkundig bureau en de gemeente Brielle. Het overleg werd alleen met ondernemers omdat bekend is dat het provinciaal beleid er niet op is gericht om ontwikkelingsmogelijkheden bij burgerwoningen toe te staan.
Voor het tafeltjesoverleg werden 106 aanmeldingen ontvangen. Per gesprek was circa 15 minuten gepland. De reacties op deze vorm van overleg in het kader van de planvoorbereiding waren positief. Mede aan de hand van de gemaakte opmerkingen gaat de stedenbouwkundige van het bureau RBOI uitgangspunten opstellen voor het plangebied. Voor de zomervakantie van 2005 moet dit stuk in ontwerp klaar zijn. Daarna vindt terugkoppeling plaats in een klankbordgroep, waarin een aantal belangenorganisaties zitting heeft. Nadat het gemeentebestuur met de uitgangspunten heeft ingestemd wordt een concept gemaakt van een voorontwerp-bestemmingsplan.
Dit voorontwerp zal aan de orde komen tijdens een aantal bijeenkomsten voor ondernemers en bewoners. Naar verwachting zal dit in het vierde kwartaal van 2005 zijn.