Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 3 maart 2005

Alkmaar 03-03-2005 - 16.00 uur

Ergernissen door sneeuw

Regio, donderdag 3 maart 2005.

Het verkeersbeeld binnen de regio heeft zich genormaliseerd. Doordat de doorgaande en veel gebruikte wegen goed berijdbaar zijn en de automobilisten over het algemeen hun rijstijl goed aan de omstandigheden aanpassen is het aantal verkeersongevallen weer terug op het normale niveau. De afgelopen 24 uur werden bij de politie twintig aanrijdingen gemeld. In de meeste gevallen slecht met lichte materiele schade.

Wel is een sterke toename te zien bij het aantal meldingen over overlast. Hierbij gaat het vaak over jeugd die met sneeuwballen woningen of autos bekogelen. Bij de politie werd vier maal aangifte gedaan van mishandeling. Hierbij ging het om woordenwisselingen die uit de hand waren gelopen.

Voortvluchtige verdachte van overval gearresteerd

Schagen, woensdag 2 maart 2005.

De politie heeft omstreeks 22.40 uur een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Loet. De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken is geweest bij de gewapende overval op snackbar De Gastronoom in Den Helder, op 30 november 2004.

In februari werden daarvoor al eerder drie mannen van 16, 16 en 19 jaar uit Den Helder aangehouden. De 20-jarige man heeft bij de overval als uitkijk gefungeerd. Hij wist dat hij door de politie gezocht werd en was sinds enkele weken voortvluchtig. Hij is, evenals de eerder aangehouden mannen, ingesloten in verband met het verdere onderzoek.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, woensdag 2 maart 2005.

Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur fietste een 49-jarige Alkmaarder over de Vondelstraat in zijn woonplaats. Voor hem reed een 36-jarige Alkmaarder in een personenauto. Toen de automobilist moest remmen, fietste het slachtoffer achter op de auto. Hij had niet op tijd kunnen remmen. De fietser werd met verwondingen aan zijn hoofd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Alcoholcontrole

Schagen, woensdag 2 maart 2005.

Op woensdagavond omstreeks 20.00 uur werd op de Nieuwstraat in Schagen een 50-jarige man uit Nieuwe Niedorp in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 660 ug/l. Dat is exact drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man was opgevallen omdat hij met zijn auto tegen de verkeersrichting in reed.

Alkmaar, donderdag 3 maart 2005.

Op donderdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd op het Verkeersplein Kooimeer te Alkmaar een 35-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man blies 455 ug/l. Dit is juist twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man werd door de douane gecontroleerd omdat hij met een mogelijk vervallen kenteken reed. De douane constateerde alcoholgebruik en waarschuwde de politie.

Inbraak in woning

Den Helder, donderdag 3 maart 2005.

Op donderdagmorgen omstreeks 01.20 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Jonkerstraat in Den Helder. De daders kwamen de woning binnen via een bovenlicht aan de achterzijde van het pand. In de woning is een ravage aangericht. In ieder geval werden een televisie en een computer weggenomen. De bewoners van het pand waren op het moment van de inbraak op vakantie.