Wanadoo

Amsterdam, 3 maart 2005

Wanadoo winnaar Reader's Digest Trusted Brands-onderzoek

Meest betrouwbare merk in de categorie internet-providers in Nederland

Wanadoo heeft dit jaar in Reader's Digest European Trusted Brands-onderzoek de eerste plaats behaald in de categorie beste Nederlandse internet-provider. Dit onderstreept dat consumenten Wanadoo het meest betrouwbare merk in deze categorie vinden. Het European Trusted Brands- onderzoek werd dit jaar voor de vijfde keer uitgevoerd. In totaal brachten bijna 25.000 respondenten boven de 20 jaar in 14 landen hun stem uit. In Nederland deden 1.245 mensen mee.

"European Trusted Brands is één van de grootste Europese onderzoeken naar merkbeleving", zegt Oele Steenks, hoofdredacteur van Reader's Digest Benelux. "We onderzoeken de mening van consumenten over merken in een groot aantal categorieën, waaronder IT-producten en -diensten, persoonlijke verzorging en duurzame consumentengoederen. De verkiezing geeft een duidelijk beeld van de merken in Europa die als het meest betrouwbaar worden ervaren."

Jean-Jacques de Pins, algemeen directeur Wanadoo Nederland: "De uitverkiezing van Wanadoo als meest betrouwbare Nederlandse internet-provider bevestigt het vertrouwen dat klanten in ons hebben. We scharen ons hiermee onder de grootste en bekendste Europese merken, waaronder Nokia, Philips, Shell, Visa en Canon. We zijn dan ook zeer verheugd dat we in onze categorie als winnaar uit de bus zijn gekomen."

Over Wanadoo Nederland
In Nederland is Wanadoo de tweede internet-provider (bron: Interview-NSS) en de grootste breedband-provider. Wanadoo is de meest betrouwbare internet-provider in Nederland, volgens Reader's Digest European Trusted Brands-onderzoek (maart 2005). Wanadoo, een merk van France Telecom, is Europa's grootste breedband-provider. Wanadoo had op 31 december 2004 meer dan 9,4 miljoen actieve abonnees, van wie 46 procent breedbandabonnees. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en is ook in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland een toonaangevende internet service provider. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoo.nl.