Ingezonden persbericht


Persbericht

Messer Group selecteert AT&T als leverancier van Europees datanetwerk

Vooraanstaande netwerktechnologie biedt kostenbesparing bij hogere prestaties en vormt basis voor verdere groei

Frankfurt/Den Haag, 3 maart 2004 - Messer Group GmbH, een van 's werelds grootste producenten van technische en medische gassen, zal haar nieuwe datacommunicatienetwerk laten verzorgen door AT&T. Binnen de overeenkomst voor vijf jaar met een waarde van $8 miljoen zal AT&T ruim 100 locaties van Messer Group in 30 Europese landen met elkaar verbinden. De overeenkomst met AT&T maakt deel uit van de strategische herstructurering van Messer's IT-infrastructuur en vormt een uitbreiding op een outsourcingovereenkomst met Accenture die in 2004 is afgerond.

"Om succesvol te kunnen uitbreiden hebben we een IT-infrastructuur nodig die is geoptimaliseerd voor onze bedrijfsprocessen en gelijktijdig kostenbesparing oplevert", aldus Dr. Hans-Gerd Wienands, Chief Financial Officer bij Messer Group. "Ons nieuwe bedrijfsnetwerk is sneller, stabieler en veiliger dan de voorgaande oplossingen. Het zal vanaf 2006 eveneens resulteren in lagere operationele kosten."

"Messer Group constateerde dat het nieuwe bedrijfsnetwerk in de eerste plaats moest bijdragen aan het creëren van voordeel ten opzichte van concurrenten. Het zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn bestaande bedrijfsprocessen aan te passen of nieuwe applicaties te introduceren zonder de nieuwste netwerktechnologieën in te zetten. Met de nieuwe infrastructuur beschikt Messer Group over een essentieel hulpmiddel om de verwachte groei van de onderneming mogelijk te maken", aldus Martin Schütz, Vice President en Country Manager bij AT&T Duitsland.

Het nieuwe netwerk van Messer Group - een Internet Protocol Virtual Private Network (IP VPN) - maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie. Deze technologie vormt de basis voor veilige, stabiele verbindingen met variabele snelheden. Door de flexibiliteit kan de technologie omgaan met bedrijfslocaties van elke omvang en kunnen bedrijfskritische applicaties worden gebruikt vanuit bijna alle vestigingen van Messer Group, overal ter wereld.

AT&T's taak omvat het opzetten, controleren en monitoren van het netwerk voor Messer Group en het garanderen van specifieke beschikbaarheids- en prestatiecriteria.

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2004 $30,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Over Messer Group
Messer is een vooraanstaande producent van industriële gassen, met 60 ondernemingen en activiteiten in 32 landen in Europa en Azië. Internationale activiteiten worden gecoördineerd vanuit Frankfurt, terwijl de centrale technische functies - logistieke-, ontwerp-, productie- en applicatietechnologie - worden beheerd vanuit Krefeld. In 2004 genereerden de ruim 4.000 medewerkers een geconsolideerde verkoop van ruim 500 miljoen euro. Messer Group biedt een van de breedste productportfolio's in de markt, van acetyleen tot xenon. De onderneming produceert industriële gassen zoals zuurstof, stikstof, argon, koolstofdioxide, waterstof, helium, inerte lasgassen, speciale gassen, medische gassen en verschillende gasmengsels. In de geavanceerde R&D-centra van Messer Group worden applicatietechnologieën ontwikkeld voor gassen in bijna alle industriële sectoren, zoals voedselverwerking, gezondheidszorg, onderzoek en wetenschap.

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
marald@influx-pr.com