Gemeente Heerenveen


Sneeuwbericht gemeente Heerenveen

02/03/2005

Bij de gemeente Heerenveen zijn vandaag ruim 100 telefoontjes binnengekomen i.v.m. de hevige sneeuwval. De telefoontjes hadden met name betrekking op vragen om medewerking bij transport/ vervoer en vragen over het sneeuwruimen. Voor dringende zaken met betrekking tot het sneeuwruimen is de "Gemeentewerf" in ieder geval de komende 24 uur bereikbaar op het volgende nummer 0513 617641

Over het algemeen is er redelijk veel begrip voor de wijze waarop de gemeente probeert om in eerste instantie de doorgaande openbare wegen zoveel mogelijk begaanbaar te houden. In de loop van de dag is het aantal telefoontjes met dringende verzoeken om ook de woonstraten te schuiven behoorlijk toegenomen. Alhoewel veel extra materieel en menskracht is ingezet lukt het door de extreme sneeuwval niet om op korte termijn alle woonstraten begaanbaar te maken. Het schuiven van fietspaden en trottoirs is daarom voorlopig nog niet aan de orde.

De gemeente is met minstens 20 voertuigen en een ruimploeg van ongeveer 25 mensen vanaf vanochtend 3.00 uur continu aan het werk en dit gaat voorlopig door zolang het sneeuwt en/of de wegen glad zijn.

"We hopen dat de bewoners begrip op kunnen brengen voor het feit dat het ons, bij deze hevige sneeuwval niet lukt, om in een dag alle wegen sneeuwvrij dan wel redelijk begaanbaar te maken", aldus Rutgert Smit van de dienst Regie en Realisatie . "We proberen in ieder geval ook in de situaties waarin het echt nodig is zoveel mogelijk ondersteuning te bieden en wegen vrij te houden; dit betreft met name de begeleiding van brandweer, ambulance, politie en ziekenvervoer"

Voor dringende zaken met betrekking tot het sneeuwruimen is de "Gemeentewerf" in ieder geval de komende 24 uur bereikbaar op het volgende nummer 0513 617641

webDSCF0283 webDSCF0295