Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 3 maart

* RECHERCHE HOUDT WEDEROM VERDACHTEN STRAATROOF AAN

SPIJKENISSE - De recherche van het district De Eilanden heeft vijf verdachten aangehouden voor een straatroof op het Schepenpad. Maandagavond 3 januari omstreeks negen uur werden twee mannen, 19 en 22 jaar en afkomstig uit Spijkenisse door een groep jongeren benaderd en met een mes bedreigd. De groep eigende zich onder meer een mobiele telefoon, een portemonnee en een mp3-speler toe van de slachtoffers, waarna ze er vandoor gingen. Naar aanleiding van die straatroof stelden rechercheurs van het district De Eilanden een onderzoek in. Dit resulteerde de afgelopen weken in de aanhouding van vijf Rotterdammers in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Ze zijn voorgeleid aan de Officier van Justitie, twee van hen zitten nog in bewaring.


* VERDACHTEN VOOR INBRAKEN EN BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Met de aanhouding van zes jongens, rond zestien jaar oud, heeft de politie van het district Feijenoord-Ridderster negen inbraken en drie brandstichtingen opgelost. Deze misdrijven werden de afgelopen tijd gepleegd op het Eiland van Brienenoord. In november en december werd de volkstuinvereniging op het Eiland van Brienenoord geplaagd door veel inbraken, vernielingen en brandstichtingen. Politiepersoneel startte een intensief onderzoek naar de daders en in verschillende media werd er aandacht aan besteed. Mede door een tip van een oplettende burger resulteerde dit in de aanhouding van de zes jongens. De jeugdige daders hebben inmiddels de inbraken en brandstichtingen bekend.


* SCHOTEN GELOST; GEEN GEWONDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft donderdagmorgen omstreeks vier uur op de Coolsingel twee mannen uit Rotterdam (21 en 26 jaar), zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij die kort daarvoor plaatsvond. De verdachten hadden zich in een café aan de Coolsingel misdragen, waarna het tweetal werd gesommeerd de zaak te verlaten. Toen de mannen eenmaal op straat stonden, werden enkele schoten gelost. Gealarmeerde politiemensen arresteerden hierop de twee verdachten. Het tweetal werd overgebracht naar een politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.

Ochtenduitgave donderdag 3 maart