Politie Hollands Midden

Regio Sneeuw bezorgt politie werk

Sinds het begin van de sneeuwval woensdagmorgen 2 maart rond 00.00 uur tot donderdagmiddag 3 maart 13.00 uur, zijn bij de politie Hollands Midden 292 meldingen binnenge komendietemakenhebbenmetdesneeuwvalinderegio.Hetverkeerpastezichdezerdagengoedaanaanhetwinterweer.Erdedenzich99overhetalgemeenlichteaanrijdingenvoor.Daarvanwarenerdriemetlichtletsel.Depolitieisdanooktevredenoverhetverkeersgedragvandeweggebruikers.Mindertevredenisdepolitieoversneeuwballendejeugddiehetvoorzienheeftopramenvanwoningenenopweggebruikers.Erkwamen193meldingenbijdemeldkamerbinnenvanverontrustebewonersofautomobilisten.Depolitiehoudtextratoezichtopdezegroepjongerenenzalzonodigoptredenmethetmotto'vriendelijkalshetkan,strengalshetmoet'.DaarmeehooptdepolitiedeoverlastvoordeinwonersvanHollandsMiddenendeweggebruikersteverminderen.

Nieuwkoop Inbraak in woning In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 maart werd er ingebroken in een woning aan de Stibbe. Uit de woning zijn mobiele telefoons, bankpasjes, een organizer en is geld gestolen. Ook had men geprobeerd met de gevonden autosleutels de auto te startten en te stelen. Dit lukte niet omdat het voertuig voorzien was van een startonderbreker. De politie stelt een onderzoek in.

Bodegraven Inbraak in woning Woensdagavond 2 maart werd er ingebroken in een woning aan de Trompstraat. Rond 20.00 uur schrok de bewoner wakker van gestommel beneden in de woonkamer. Toen zij uit het raam keek zag zij drie jongens wegrennen. Het raam van de woning bleek te zijn opengebroken. Uit de woning is geld en een tas met daarin een portemonnee gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Waddinxveen Mishandeld na sneeuwballen gooien Een 14-jarige jongen uit Boskoop werd woensdag 2 maart rond 13.45 uur nabij het NS-station Noord op de Groensvoorde mishandeld door een nog onbekende jongen. Hjij kreeg van de jongen enkele trappen en een kopstoot. De jongen heeft zich met pijn aan de kaak en een scheve neus onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Het incident gebeurde nadat er een woordenwisseling ontstond over het gooien van sneeuwballen. Het slachtoffer was met een aantal jongens met een gevecht bezig. Een passerende groep jongens maakte opmerkingen over sneeuwballen die in hun richting kwamen. Uit deze groep stapte een jongen op de Boskoper af en mishandelde hem. De jongen deed vandaag aangifte van het feit. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Aanrijding Een 31-jarige automobilist uit Gouda raakte op donderdag 3 maart rond 06.30 uur door de gladheid in een slip, gleed over de middenberm van de weg en botste op de andere rijbaan tegen een auto bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Gouda. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Inbraak in woningen In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 maart werd er ingebroken in een woning aan de Helmerstraat en de Vondelstraat. Vermoedelijk gaat het om dezelfde inbreker. In beide gevallen kwam men de woning binnen door via de brievenbus de het deurslot te ontgrendelen of via de flippermethode. Uit de woningen is een portemonnee en een tas met daarin een portemonnee gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

------------------------------------ einde middagberichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 3 maart 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --