Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 3 maart 2005

Politie ontruimt hennepkwekerijen

BREDA: In de wijk Boeimaar heeft de politie woensdagmiddag in een woning een hennepkwekerij ontdekt. Op de 1^e etage en de zolder van de woning werden in vier aparte ruimte in totaal ruim 570 hennepplanten aangetroffen. De bewoner van het pand was niet thuis en wordt op een later tijdstip gehoord over de kwekerij. Bij de ontmanteling kreeg de politie hulp van de gemeente, een afvalverwerkingsbedrijf en het elektriciteitsbedrijf. De planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

In een woning in de wijk Tuinzigt werden donderdag in twee slaapkamers op de 1^e etage hennepkwekerijen aangetroffen. De ruimtes waren volledig ingericht voor de kweek van hennepplanten. Op het moment dat de politie binnenviel waren er geen planten aanwezig. Wel stonden er meerdere zakken met hennepafval. De 46-jarige bewoonster van het pand is aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is zij heengezonden. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. Bij een controle in een andere woning in deze wijk werd op de zolder van een huurwoning een hennepkwekerij ontdekt. Ook hier werden geen bloeiende henneplanten aangetroffen. Wel enkele vuilniszakken met restanten van hennepplanten van een eerdere oogst. Vermoedelijk werd niet buiten de elektriciteitsmeter om gewerkt. Een onderzoek door Essent wordt ingesteld. De 35-jarige bewoner is aangehouden en na verhoor heengezonden.

In alle gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de aangehouden verdachten, die zich op een later tijdstip zullen moeten verantwoorden voor de rechter.

Portefeuille uit jas gestolen

BREDA: Een 46-jarige medewerker van een bedrijf aan de Elleboog heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn portefeuille met daarin documenten en bankpasjes. De man merkte de diefstal woensdagmiddag op toen hij terug kwam van werkzaamheden elders in het gebouw. Uit zijn jas die op zijn werkplek was blijven hangen was zijn portefeuille gestolen.

Inbraak kledingwinkel

BREDA: Bij een kledingwinkel aan de Ginnekenstraat is afgelopen nacht een inbraak gepleegd. De dader kwam de zaak binnen na het forceren van een toegangsdeur en ging er met een hoeveelheid kleding vandoor. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

Man aangehouden na negeren winkelverbod

TETERINGEN: Een 35-jarige inwoner van Teteringen is woensdagmiddag aangehouden nadat hij een winkel binnen was gekomen aan de Scheperij. De man heeft van het bedrijf eind februari een winkelverbod gekregen voor de duur van een jaar. De politie heeft hem aangehouden op grond van lokaalvredebreuk. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Aan de Karrestraat is woensdagmiddag een 43-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden. De vrouw werd op heterdaad betrapt toen zij de kaartjes van een tas aftrok en er mee naar buiten liep zonder deze eerst af te rekenen aan de kassa. De Ettense had verder ook nog drie gestolen flesjes nagellak in haar bezit. Na verhoor en het betalen van een boete van 130 euro is zij heengezonden.

Politie controleert ruim 3400 bestuurder op snelheid

BAARLE-NASSAU: Woensdag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Bredaseweg. Van de ruim 800 gecontroleerde bestuurders reden er 10 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

ULVENHOUT: Aan de Chaamseweg reden woensdag ruim 900 automobilisten voorbij de radarcontole. Slechts vijf van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

BREDA: Donderdag heeft de politie aan de Westerhagelaan en de Graaf Hendrik III laan een snelheidscontrole gehouden. De maximum toegestane snelheid van 50 km/u werd door 135 automobilisten overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

Openbaar Ministerie meldt 13 supporters aan voor stadionverbod

BREDA- Het Openbaar Ministerie in Breda heeft vandaag 13 namen aangeleverd van aangehouden verdachten, die betrokken zijn geweest bij moeilijkheden op vrijdag en zaterdag rond de wedstrijd NAC-FC-Groningen. In totaal werden tot nu toe 16 verdachten aangehouden. Het gaat om twee stadionverboden voor Groningen supporters en 11 voor NAC-aanhangers. Het is aan de KNVB om uitvoering te geven aan dit verzoek.

Auteur: Henk Snepvangers