FRICO CHEESE

Grootste melktanktransport ooit

Persbericht 3 maart

Wolvega - Recent (Op 28 februari en 1 en 2 maart) zijn voor Frico Cheese drie melktanks vervoerd van de fabrikant in Sneek naar Frico Cheese Bedum. Deze tanks waren de grootste die ooit in Nederland zijn getransporteerd.

De tanks hebben een inhoud van elk vijfhonderdduizend liter, een doorsnede van 5,5 meter en een hoogte van 26 meter. Naast deze drie tanks zijn er ook nog acht tanks aangevoerd die eerder zijn gebruikt in andere vestigingen van Royal Friesland Foods, waarvan Frico Cheese deel uitmaakt.
De tanks werden van de fabrikant uit Sneek over het Prinses Margrietkanaal naar Groningen getransporteerd en vandaar gedurende de nacht in diepladers naar Bedum vervoerd. Het transport voerde dwars door het centrum van Bedum. Bomen moesten worden gekapt en lantaarnpalen verwijderd om het transport vrije doorgang te verlenen. Frico Cheese kreeg hierbij alle medewerking van omwonenden en betrokken instanties. Het transport werd extra bemoeilijkt door de hevige sneeuwval in de nacht van 1 op 2 maart.

De tanks zijn bestemd voor het uitbreidingsproject van Frico Cheese in Bedum. De kaasproductie wordt daar meer dan verdubbeld.


---


-
Voor meer info:
Jan Feenstra
PR Manager Frico Cheese
Telefoon 06 53 11 60 70.
e-mail: j.feenstra@frico.nl

Een foto van het transport is beschikbaar via het ANP foto net en de Digitale Beeldbank - www.anp-photo.com


03 mrt 05 16:46