Ingezonden persbericht


Den Haag, 3 maart 2005

Irene Moors nieuwe ambassadeur Rode Kruis

Eerste werkdag voor nieuwe ambassadeur van Het Nederlandse Rode Kruis

Irene Moors, bekend van televisieprogramma´s als Telekids en Live and Cooking, is per 1 maart de nieuwe ambassadeur van Het Nederlandse Rode Kruis. Zij wordt het gezicht van de hulpactiviteiten in Nederland voor chronisch zieken en gehandicapten. Behalve Irene Moors heeft Het Nederlandse Rode Kruis nog twee ambassadeurs: Humberto Tan en Floortje Dessing.

Irene Moors: ´Iedereen kent het Rode Kruis van noodhulp in het buitenland. Helaas weten maar weinig mensen dat het Rode Kruis ook in Nederland actief is. Het Rode Kruis heeft bijvoorbeeld twee Mappa Mondohuizen, dat zijn opvanghuizen voor ernstig zieke kinderen Ik heb eind vorig jaar een bezoek gebracht aan Mappa Mondo in Rijswijk. Ik was gegrepen door het werk van de vrijwilligers die dag en nacht in touw zijn de kinderen bij te staan. Maar ook maakt het Rode Kruis al jaren vakanties mogelijk voor chronisch zieken en gehandicapten. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren om meer bekendheid te geven aan juist deze belangrijke activiteiten.´

Om bekend te raken met het werk van het Nederlandse Rode Kruis brengt Irene Moors op dinsdag 8 maart een bezoek aan het vakantiehotel IJsselvliedt in Wezep. Daar organiseert het Rode Kruis iedere week van het jaar geheel aangepaste vakanties voor chronisch zieken en gehandicapten. Irene Moors draait een dag mee als vrijwilliger en begeleidt de gasten tijdens een winkeluitstapje. ´We gaan er een feestje van maken!´, aldus Irene Moors.

Het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis biedt veel sociale hulp in Nederland. Jaarlijks genieten zo´n 6000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis- vakantiehotels. Twee tehuizen voor ernstig zieke kinderen bieden hulp aan ouders en kinderen. Ook is het Nederlandse Rode Kruis is al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde ´vriendendiensten´, zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels.