Gemeente Haaksbergen

Digitaal WOZ-loket telt ruim 900 bezoekers

Naast het raadplegen van het taxatieverslag kan de bezoeker gegevens van het huis inzien zoals oppervlakte en grootte en wijzigingen doorgeven.

WOZ-loket Via een banner op de homepage worden bezoekers doorgelinkt naar het WOZ-loket. Met dit loket wil de gemeente de inwoners nog beter en meer te informeren over de manier waarop de WOZ-waarde wordt bepaald. Degenen die geen internet hebben, kunnen net als vanouds bellen met de afdeling Financien of langskomen tijdens de openingstijden.

Richard Somhorst, medewerker van de gemeentelijke afdeling Financiën:

"Inwoners vinden het prettig dat ze hun taxatieverslag kunnen raadplegen wanneer het hen uitkomt. Wij hebben per e-mail veel positieve reacties gekregen. Elk e-mailbericht dat binnenkomt, handelen wij op dezelfde dag nog af. Deze snelle afhandeling vinden zij bijzonder prettig".

Wethouder Wim ten Voorde heeft dinsdag 1 maart het digitale WOZ-loket officieel in gebruik genomen. Sinds afgelopen dinsdag is dit loket druk bezocht. Vorige week ontvingen alle inwoners van Haaksbergen het aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen met de nieuwe getaxeerde WOZ-waarde van hun huis. Daarbij zat ook een unieke inlogcode, waarmee inwoners via het digitale WOZ-loket kunnen inloggen naar de gegevens van hun eigen huis.

Ster in Twente!
Disclaimer