Gemeente Tilburg

05106OWT

Datum
2 maart 2005

Werkzaamheden in Wilhelminapark Tilburg vanwege uitbaggeren vijver

De afdeling Cultuurtechniek start in week 10 - onder voorbehoud van de weersomstandigheden - met het uitbaggeren van de vijver van het Wilhelminapark. Het park is in 1997 gerenoveerd. De vijver is toen ook geheel aangepakt. Nu na 8 jaar is er een flinke sliblaag in de vijver ontstaan.

Jaarlijks komt er veel blad van de aanwezige grote bomen in de vijver terecht. Ook het overmatig voeren aan de watervogels en de aanwezigheid van veel watervogels zorgen voor een sliblaag. Het rottende blad en de mest van de watervogels zorgen er voor dat het water smerig wordt. Het water gaat stinken en het zuurstofgehalte in het water gaat omlaag. Dit is nadelig voor de watervogels, vissen en amfibieën. Tijdens een warme zomer kan daardoor vrij gemakkelijk botulisme ontstaan.

Om dit te voorkomen wordt de vijver in het Wilhelminapark dit voorjaar uitgebaggerd. De werkzaamheden zullen enkele dagen in beslag nemen. In verband met de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Meer informatie?
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de uitvoeringscoördinator Jo van Hal van de afdeling Cultuurtechniek van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 86 96.

Bezoekadres
Tatraweg 9
Tilburg
Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 86 96
Faxnummer
013 542 86 85


---- --