1e persbericht van donderdag 3 maart 2005

Eindhoven 03-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Veel fietsers zonder verlichting

De politie heeft woensdagavond tussen 19.00 en 21.30 uur verkeerscontroles gehouden op de Grote Berg en de Vestdijk. Er zijn 51 bekeuringen uitgeschreven. Vooral veel fietsers (47) kregen een bon omdat de verlichting van hun fiets niet in orde was. Twee personen zijn aangehouden omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Deze twee zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Man met mes in been gestoken

Woensdag rond middernacht is een 19-jarige inwoner van Eindhoven tijdens een ruzie met een mes in zijn been gestoken. De auto waar de man in zat werd opzettelijk aangereden. De politie heeft een 44-jarige inwoner van Eindhoven in de Van Vorststraat aangehouden. Hij wordt er van verdacht opzettelijk te zijn ingereden op de auto van het slachtoffer. Dat gebeurde in de Thomas Vincidorstraat. In de ruzie die toen ontstond stak de verdachte met een mes in het been van het slachtoffer. Die moest de steekwond in een ziekenhuis laten hechten. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Aanleiding tot de ruzie was een beëindigde relatie tussen de dochter van de verdachte en het slachtoffer.

Waalre: Vrouw met vuurwapen bedreigd

Woensdagavond rond 20.30 uur is op Den Hof in Waalre een vrouw van zestig uit die plaats met een vuurwapen bedreigd. Haar scooter is gestolen. De bedreiging gebeurde bij een betaalautomaat waar de vrouw geld wilde pinnen. Toen ze daar mee bezig was kwamen er twee mannen naar haar toe en bedreigden haar met een vuurwapen. Ze eisten geld van de vrouw. Zij zette het echter op een lopen en rende naar een nabij gelegen horceazaak. Toen ze met bezoekers terug ging bleek dat haar scooter was gestolen.

Helmond: Boze buurman vernielt ruiten

Donderdag om 3.30 uur is in de Dommelstraat een 28-jarige Helmonder aangehouden. Hij had kort daarvoor bij de buren de ruiten van de woonkamer en voordeur vernield. Aanleiding was de geluidsoverlast die bij de buren werd veroorzaakt. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eersel: Politie haalt dronken automobilist van de weg

Donderdag rond 0.40 uur is op de A67 onder de gemeente Eersel een 36-jarige man uit Mierlo aangehouden. Politieagenten zagen hem met zijn auto over de weg slingeren. Ter hoogte van de afslag Eindhoven kon de auto aan de kant gezet worden. De bestuurder bleek dronken. Bij hem is op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,6 vastgesteld. Het rijbewijs van de Mierlonaar is door de politie ingenomen. Er wordt ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt.