Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/03/05)

OOSTERHOUT NB, 3 maart 2005

Politie houdt spookrijder aan

WAALWIJK: Woensdag 2 maart omstreeks 15.30 uur kreeg de politie een melding dat er een spookrijder op de A59 reed, komende uit de richting van Drunen en gaande in de richting van Waalwijk. Ter hoogte van de afslag Waalwijk-Oost troffen de politiemensen op de vluchtstrook een auto aan die met de neus in de verkeerde richting stond. In de auto zat een man, die aangaf zich niet goed te voelen. De politiemensen waarschuwden de GGD, die ter plaatse kwam. De man, een 31-jarige inwoner van Heusden, gedroeg zich echter steeds agressiever, waardoor de medewerker van de GGD de man niet kon onderzoeken. Uiteindelijk besloot de politie het verkeer op beide rijstroken stil te zetten en haalden ze de man uit de auto. Hij werd overgebracht naar een politiebureau, waar hij zich opstandig bleef gedragen. Hij is uiteindelijk overgedragen aan de medische zorg vanwege zijn psychische gesteldheid. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling

WAALWIJK: De politie hield woensdag 2 maart omstreeks 22.00 uur een 49-jarige Waalwijker aan op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht woensdag 2 maart omstreeks 20.00 uur in de Marga Klompestraat een 11-jarige jongen uit Waalwijk te hebben mishandeld. De jongen zou samen met vriendjes meerdere malen sneeuwballen tegen de ruiten van de woning van de man hebben gegooid.
De moeder van het jongetje deed aangifte van mishandeling van haar zoon. De verdachte heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is kort na middernacht heengezonden.

Eigenaar restaurant voorkomt inbraak

LOON OP ZAND: De eigenaar van een restaurant aan de Hoge Steenweg wist in de nacht van woensdag 2 maart op donderdag 3 maart omstreeks 04.00 uur te voorkomen dat er werd ingebroken in zijn zaak. De man betrapte twee mannen die bezig waren de deur van het restaurant open te breken. De twee mannen gingen er te voet vandoor in de richting van de Kloosterstraat.

Politie treft mishandelde man aan

WAALWIJK: Woensdag 2 maart omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat er in de Stationsstraat een man op straat lag en dat hij bewusteloos was. Ter plaatse trof de politie in een horecagelegenheid in de Stationsstraat een bewusteloze man aan. De man is voor nader onderzoek naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De politie heeft de man, een 38-jarige inwoner van Waalwijk, inmiddels kort gesproken. Hij gaf daarbij aan door een aantal mannen mishandeld te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

LCD TVs en schotelantennnes gestolen bij inbraak

WIJK EN AALBURG: In de nacht van woensdag 2 maart op donderdag 3 maart is ingebroken in een winkelpand aan de Parallelweg. De ruiten van één van de toegangsdeuren bleken vernield te zijn met stenen. Uit de zaak is een tweetal LCD televisies en een drietal digitale schotelsets verdwenen. De politie nam aangifte op en stelt een nader onderzoek in.

Auto in de sloot

OOSTERHOUT: Een 55-jarige vrouw uit Oosterhout belandde donderdag 3 maart rond 08.30 uur met haar auto in de sloot. Ze reed in de Hoogstraat in de richting van Dongen. Op een gegeven moment moest ze vanwege de omstandigheden in het verkeer afremmen. Door het besneeuwde wegdek raakte ze in de slip en raakte met de zijkant van haar auto een boom, die langs de weg stond. Vervolgens belandde ze met haar voertuig in de sloot en kon er niet meer uit. De brandweer kwam er aan te pas om haar uit het wrak te bevrijden. De vrouw bleek achteraf slechts enkele schaafplekken te hebben opgelopen. De auto moest weggetakeld worden. De politie maakte een schaderapport op voor zowel de verzekeringsmaatschappij als de gemeente Oosterhout.

Politie houdt snelheidscontroles

LOON OP ZAND: De politie hield woensdag 2 maart snelheidscontroles op de Udenhoutseweg, de Kasteellaan en de Horst. Op deze wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur.
Op de Udenhoutseweg, waar tussen 09.30 uur en 11.00 uur gecontroleerd werd, reden 22 van de 303 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid is 105 km/uur.
Op de Kasteellaan, waar tussen 11.10 uur en 13.10 uur gecontroleerd werd, reden 28 van de 599 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur.
Op de Horst, waar tussen 13.25 uur en 14.55 uur gecontroleerd werd, reden 14 van de 201 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/uur.

Politie houdt verkeerscontrole

DONGEN: De politie hield woensdag 2 maart op diverse locaties in Dongen verkeerscontroles. Daarbij werden twee bekeuringen uitgeschreven: één voor het niet handsfree bellen en één voor het rijden in een geslotenverklaring.

Auteur: Leonie van Ooijen