LEO PHARMA

Montagu Private Equity meldt acquisitie van LEO Animal Health

Montagu Private Equity heeft vandaag een definitief akkoord bereikt met LEO Animal Health, een dochteronderneming van een private Deense farmaceutische onderneming LEO Pharma.

Montagu koopt LEO Animal Health onder de nieuwe benaming VetXX en dit in samenwerking met het aanwezige management dat ongeveer 12% van de aandelen zal bezitten.
Jens Ingwersen zal als huidige managing director van LEO Animal Health het bedrijf blijven leiden.

LEO Animal Health is een belangrijke Europese speler binnen de dermatologie, oogheelkunde en otologie (huid, ogen en oorziekten). Het produceert ook verzorgingsproducten en diëten voor kleine huisdieren (van het merk Specific(tm))
Alle dierengenees- en verzorgingsproducten worden exclusief geleverd via dierenartsenpraktijken.

De onderneming heeft zijn thuisbasis in Ballerup en Uldum, Denemarken en is actief in meer dan 35 landen. Hun dierengeneesmiddelen worden verkocht onder bekende merken zoals Canaural(r), Fucithalmic(r) Vet, Fuciderm(r), Perlutex(r), Malaseb(r) and Artrizin(r). De verschillende dierendieetproducten die verkocht worden onder de naam Specific(tm) bestaan zowel uit een volledige reeks onderhoudsvoer voor gezonde honden en katten als uit therapeutische behandelingen voor bepaalde aandoeningen.

15)LEO Animal Health past volledig binnen de strategie van de onderneming Montagu die enkel investeert in bedrijven met een zeer sterke klantenbinding, een duidelijke groei en de mogelijkheden tot verdere ontwikkeling.citeert Matt Lyons, Investment Director of Montagu.

Jens Ingwersen, CEO of LEO Animal Health bevestigt:hun financiële middelen, kennis en expertise zal bijdragen in het behalen van de doelen en zijn dan ook zeer verheugd met deze beslissing.

19)In de afgelopen jaren heeft LEO Animal Health steeds een stabiele en solide bijdrage geleverd aan de inkomsten van LEO Pharma. Deze afsplitsing maakt het mogelijk ons te concentreren op onze core business: veilige en doeltreffende geneesmiddelen voor de mens. Daarbij vinden we dat deze overdracht van eigenaar in het belang is van de totale firma, onze klanten en medewerkers zegt Ernst Lunding, LEO Pharma's CEO en President.

De investering in LEO Animal Health is Montagu's tweede transactie in the Scandinavische regio in de afgelopen maanden, volgend op de versterking van het Nordic team met de aanstelling van Matt Lyons en Peter Dahlberg. In februari 2005 verkocht Montagu Finnish Chemicals aan Kemira voor345 miljoen Euro, om de concurrentie te verminderen.

De verkoop van LEO Animal Health is de laatste van een aantal verkopen door LEO Pharma met als doel zich te concentreren op het ontdekken, ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van veilige, innovatieve en doeltreffende geneesmiddelen voor de mens. In 1997 verkocht LEO Pharma haar medische voorzieningen divisie aan Maersk Medical en in 1999 fuseerde zij haar dierenvoeding divisie met Arovit A/S (later verkocht aan Doane gevestigd in de Verenigde Staten). In 2000 verkocht zij haar agro divisie aan het Nederlandse onderneming Trouw en in januari 2005 verkocht zij Panther Plast, een fabrikant van plastic producten, aan een particuliere investeringsgroep.

De overdracht dient goedgekeurd te worden door de mededingingsautoriteiten.

SEB maakte de financiering voor deze transactie mogelijk.

Contact in Nederland

LEO Pharma BV
Hoge Mosten 16
4822 NH Breda
Tel: 076 548 27 27
Fax:076 548 29 29
www.leo-pharma.nl

Ger Schoor, Managing Director LEO Pharma
BV(ger.schoor@leo-pharma.com)
Harrie Janssen, VetXX (voorlopig harrie.janssen@leo-pharma.com)

Montagu Private Equity
Montagu is een toonaangevende investeerder in risico kapitaal in middelgrote Europese ondernemingen met kantoren in Londen, Manchester, Parijs, Düsseldorf en Stockholm.
In de afgelopen 35 jaar heeft zij meer dan 400 bedrijven ondersteund in uiteenlopende segmenten en sectoren. Zij beheert momenteel zo'n 3 miljard Euro. Montagu richt zich uitsluitend op management buy-outs in samenwerking met het bestaande management team. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd door het behalen van goede opbrengsten, heeft de beschikking over een uitgebreid relatienetwerk en zij biedt haar relaties kapitaal, financiële expertise en strategische begeleiding om hun volledige ontwikkeling en groeipotentieel te ontketenen.

Zie www.montaguequity.com voor meer informatie.

LEO Pharma
LEO Pharma is een research based pharmaceutisch bedrijf met 3.300 medewerkers in meer dan 40 landen. Haar hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken en zij behoort tot 's werelds meest toonaangevende markleiders op het gebied van topische dermatologie en parenterale behandeling van trombose. LEO Pharma is opgericht in 1908 door August Kongsted en wordt volledig beheerd door de LEO Foundation.

Zie www.leo-pharma.com voor meer informatie.


03 mrt 05 17:05