Travel Unie International Nederland N.V.

Vakantiemerk arke is nieuwe hoofdsponsor voetbalclub fc twente

Enschede, donderdag 3 maart 2005 - Vakantiemerk Arke wordt na de zomerstop de nieuwe hoofdsponsor van voetbalclub FC Twente. Daarmee is Arke na 22 jaar ook weer shirtsponsor van deze Twentse betaald voetbalorganisatie. Arke is reeds jaren Stersponsor van FC Twente. Voor de komende drie seizoenen nu dus Hoofdsponsor. Op donderdagmiddag 3 maart 2005 maakten voorzitter Joop Munsterman van FC Twente en CEO Steven van der Heijden van reisconcern TUI Nederland het nieuws bekend op een gezamenlijke persconferentie in het Arke-Stadion in Enschede, alwaar het sponsorcontract werd ondertekend.

Het ambitieniveau van vakantiemerk Arke - onderdeel van het marktleidende reisconcern TUI Nederland - ligt hoog. Sportsponsoring speelt daarin een prominente rol. Tijdens de persconferentie ging bestuursvoorzitter en CEO van TUI Nederland Steven van der Heijden in op Arke's aspiraties: "Arke maakt momenteel een ongekende vlucht door wat betreft haar verkopen. Niet alleen voor verre vakanties naar exotische oorden als Mexico, Jamaica en Cuba, maar ook de zonnige bestemmingen rond de Middellandse Zee, zoals het populaire Turkije en Egypte, scoren hoog bij Arke. Dat grote succes is mede te danken aan het prijsimago dat dit vakantiemerk de laatste jaren heeft weten op te bouwen. Het spreekt de Nederlandse vakantiegangers enorm aan. Daar komt nog bij dat Arke eind dit jaar ook in het Nederlandse straatbeeld terugkomt met onze Arke-reisbureaus. Arke wil vooraan in de 'premium league' van de Nederlandse reiswereld lopen en haar actuele successen graag verder vertalen in haar sponsorschappen. Naast het eveneens Twentse damesvolleybal van Arke Pollux, nu dus breed het voetbalteam van FC Twente. Ooit was Arke de eerste shirtsponsor van deze club. Na 22 jaar is Arke weer terug op de shirts van de spelers! Een mijlpaal waar wij trots op zijn".

Reactie FC Twente
Bestuursvoorzitter Joop Munsterman van FC Twente toont zich bijzonder verheugd met Arke als de nieuwe hoofdsponsor van de voetbalclub: "In ons Arke-Stadion hoort Arke nu eenmaal thuis. Als Stersponsor kwam dat al op vele manieren tot uitdrukking. Arke betekent al jarenlang veel voor onze club. Nu Arke onze nieuwe hoofdsponsor wordt, kunnen zowel de club, de supporters als Arke en haar klanten maximaal profiteren van de hernieuwde samenwerking. Het belangrijkste medium zal de shirtsponsoring van ons team zijn. Ons bestuur is dan ook bijzonder tevreden met deze belangrijke ontwikkeling!"

Arke en FC Twente profileren zich uitgebreid
Arke en FC Twente tekenden donderdagmiddag in het Arke-Stadion een overeenkomst voor de duur van drie seizoenen. Vakantiemerk Arke wordt hiermee vanaf medio juli 2005 de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente en volgt daarmee na de zomerstop de huidige hoofdsponsor Zwanenberg op. Arke kan beschikken over diverse hoofdsponsoruitingen. Zo voorziet Arke alle spelerskleding en stafkleding van haar merknaam 'Arke'. Verder blijft Arke ook haar 816 meter roterende TV-boarding langs de drie zijden van de grasmat in het Arke Stadion verzorgen bij alle Eredivisie wedstrijden. Daarnaast heeft Arke ook nog eens 286 meter vaste publieks-boarding in het Arke-Stadion. Het Twentse Arke-TAD Touringcarbedrijf blijft het touringcarvervoer van het FC Twente-team, van Jong FC Twente en van hun verzorgers uitvoeren. Bij de uitwedstrijden wordt ook het touringcarvervoer van de supporters verzorgd. Arke beschikt reeds over een eigen Arke-Skybox in het Arke-Stadion. Daarnaast verbindt Arke als hoofdsponsor nu ook haar naam aan de business lounge van de Twentse Ondernemers Sociëteit in het Arke-Stadion. De nieuwe naam is Arke-Lounge. Verder zal Arke in vele andere uitingen prominent aanwezig zijn, zowel in woord, beeld als geluid.