Dienstenbond CNV

SWK - Voorstellen CAO: Gaat u akkoord?
03-03-2005

Bijgaand treft u de concept-voorstellen (brief1 en vervolg brief1) aan die de CNV Dienstenbond aan u ter goedkeuring voorlegt. Onder de CAO Samenwerkende WinkelKetens (SWK) vallen de werknemers die werkzaam zijn in de detailhandel in Fotografische Artikelen, Geluidsdragers, Juweliersartikelen, en Parfumerieartikelen. Wij vragen u middels bijgaand reactieformulier aan te geven of u akkoord kunt gaan met de bijgaande wijzigingsvoorstellen voor de nieuwe CAO.

Het afgelopen jaar heeft de overheid een groot aantal vergaande maatregelen willen nemen. Nadat wij in juli een eerdere voorstellenbrief naar u hebben gestuurd heeft de CNV Dienstenbond samen met haar leden hard gestreden om de gevolgen te verzachten. Nu er meer duidelijkheid is over de definitieve maatregelen leggen wij u een aangepaste voorstellenbrief voor. Op 21 december j.l. heeft de CNV Dienstenbond overleg gehad met de werkgevers om afspraken te maken hoe we de CAO-onderhandelingen gaan aanpakken. Zoals u weet heeft de overheid een aantal ingrijpende wijzigingen met mogelijk verstrekkende gevolgen voor de pensioenregelingen getroffen. De pensioenen zullen dan ook een belangrijk onderdeel vormen van de CAO-onderhandelingen. Om dit te kunnen doen is afgesproken om de onderhandelingen uit te stellen tot op zijn vroegst april a.s., zodat ondertussen door het detailhandelspensioenfonds een onderzoek naar mogelijke oplossingen gedaan kan worden.

Wij vragen u middels bijgaand stemformulier om voor dinsdag 15 maart 2005 aan te geven of u akkoord kunt gaan met de wijzigingsvoorstellen. U kunt het formulier naar ons faxen of terugsturen (postzegel is niet nodig).

Nieuwe bestuurder CAO SWK
Bestuurder Geert Rijzinga die de afgelopen jaren deze CAO heeft gedaan zal opgevolgd worden door bestuurder Harrie de Vaan. Hij werkt op kantoor Rotterdam en heeft ook de CAOs Banden & Wielen, Handel in Bouwmaterialen, de Textielgroothandels en het Brandstoffenbedrijf in zijn pakket. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het verloop van de CAO-onderhandelingen, dan kunt u vanaf nu bij hem terecht.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken via h.devaan@cnvdibo.nl