Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 3 maart 2005

Politie ontvangt 23 meldingen over aanrijdingen door gladheid

BERGEN OP ZOOM / WOENSDRECHT / HALDERBERGE / RUCPHEN / ROOSENDAAL: Sinds de start van de sneeuwval woensdagmiddag zijn er bij de politie 23 meldingen over aanrijdingen met schade binnengekomen. Gelukkig deed zich geen enkel ongeval met letsel voor. De politie sluit niet uit dat er veel meer aanrijdingen hebben plaatsgevonden, maar dat veel weggebruikers er voor hebben gekozen de schade onderling te regelen. De 23 meldingen deden zich voor in vijf gemeenten in het politiedistrict Bergen op Zoom. In de gemeente Bergen op Zoom werden 11 aanrijdingen bij de politie gemeld. In de gemeente Roosendaal waren dat er 7. In de gemeenten Rucphen en Woensdrecht kwamen ieder 2 meldingen binnen en in de gemeente Halderberge hoefde slechts 1 pechvogels de politie in te schakelen.

Politie ruimt hennepkwekerij

HALSTEREN: Naar aanleiding van verschillende tips en een melding bij Meld Misdaad Anoniem heeft de politie woensdagmiddag een onderzoek ingesteld in een pand aan de Nieuwmarkt, omdat het vermoeden bestond dat zich hier een hennepkwekerij zou bevinden. In de woning werd door de politie een kwekerij van 84 oogstrijpe hennepplanten, alsmede de daarvoor bestemde kweekapparatuur aangetroffen.
De 48-jarige bewoner van het pand meldde zich en werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte deed vrijwillig afstand van de apparatuur en de planten en is met een dagvaarding heengezonden. Alle planten en apparatuur zijn in opdracht van de politie vernietigd.

Wanbetaler meldt zich bij de politie

BERGEN OP ZOOM: Een 37-jarige man uit Bergen op Zoom meldde zich donderdag bij de politie om een kwestie te bespreken. Tijdens het gesprek ontdekte de politieman, met wie de man in gesprek was, dat zijn bezoeker nog een boete van ruim 12.000 euro had openstaan. De man gaf aan graag bereid te zijn de achterstallige boete te voldoen en betaalde. De signalering, die tegen de man openstond, is hierop doorgehaald.

Brokkenmaker onder invloed van verdovende middelen

HOEVEN: Een bewoner van de Rentmeesterstraat belde woemsdagavond omstreeks 23.15 uur de politie, omdat een 21-jarige man uit Etten-Leur zojuist tegen een geparkeerde auto was gereden en de komst van de politie niet af wilde wachten. Toen de politie ter plaatse kwam, rees het vermoeden dat de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Hij gaf ook toe drugs te hebben gebruikt. De man is door de politie meegenomen naar het politiebureau, waar zowel een urineproef als een bloedproef werd afgenomen. De man kreeg een rijverbod van 24 uur. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Politieteam Courage weer volop in actie

ROOSENDAAL: Op dinsdag 1 maart werd op last van de burgemeester van de gemeente Roosendaal een pand in de Brugstraat letterlijk dichtgetimmerd op grond van artikel 13 B van de Opiumwet in verband met de handel in drugs. Het pand werd voorzien van een officiële bekendmaking dat het eenieder verboden is om het lokaal te betreden of daarin te verblijven. De eigenaar van het pand was het er niet mee eens, dat deze bekendmaking op zijn pand werd aangebracht. Enkele politiemensen van Courage, het team ter bestrijding van drugsoverlast, zagen de 46-jarig Roosendaler de tekst verwijderen en hielden hem hierop aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau, voorgeleid en verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt; hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor deze daad. Op woensdag 2 maart 2005 werd door het Courageteam een zogenaamde gedoogde coffeeshopcontrole gehouden in de gemeente Roosendaal. In een coffeeshop op de Hoogstraat werd een 21-jarige bezoeker, een man uit het Belgische Wavre, aangehouden omdat hij 10,5 gram softdrugs bij zich had. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.
Bij een andere coffeeshop op de Hoogstraat te Roosendaal werd een bezoeker aangehouden, die nog gesignaleerd stond voor een openstaande geldboete. Nadat de man op het politiebureau zijn boete alsnog had voldaan, werd hij weer in vrijheid gesteld.
In de Molenstraat werd in een coffeeshop een man aangehouden, die niet in het bezit was van een identiteitsbewijs. Omdat de man in het geheel geen Nederlands sprak, is hij door de politie meegenomen naar het bureau. In de loop van de donderdag is een nader onderzoek naar zijn identiteit ingesteld, waarna de man is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.
In een coffeeshop op het Stationsplein waren geen bezoekers in overtreding.
De handelsvoorraad in alle coffeeshops bleek in orde.
Ook werd er door de politiemensen van Courage nog een bezoekje afgelegd aan een growshop en een theehuis in de Dr. Schaepmanlaan. Bij de growshop was alles in orde. Bij het theehuis werd 7,5 gram harddrugs (cocaïne) aangetroffen. De aanwezige beheerder, een 31-jarige man uit Roosendaal, verklaarde dat dit voor eigen gebruik was. Hij werd terstond aangehouden in verband met het bezit van harddrugs, overgebracht naar het politiebureau en aldaar voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie. In de loop van de avond heeft de politie een onderzoek ingesteld in de woning van de verdachte, waar nog een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen werd aangetroffen:
2 kg hashish, 5 XTC-tabletten, 0,5 gram cocaïne en enkele grammen hennep. Ook deze verdovende middelen werden in beslag genomen. Nadat de verdachte een afstandsverklaring ter vernietiging had getekend en was verhoord, kreeg hij van de Officier van Justitie uit Breda een dagvaarding uitgereikt, aan de hand waarvan hij zich binnenkort zal moeten verantwoorden voor de rechter. Hij werd omstreeks 22.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Inbraak in autos

ROOSENDAAL: De politie heeft wederom driemaal aangifte van diefstal uit een auto opgenomen. Een inwoner van Roosendaal deed via de digitale weg aangifte van de inbraak in zijn auto, die dinsdag in de vroege morgen heeft plaatsgevonden, terwijl de auto aan de Waterstraat geparkeerd stond. Uit de auto werd een postpakketje gestolen. Een poging de autoradio te ontvreemden is gestrand.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd de rechterachterruit van een Suzuki Alto ontvreemd, die geparkeerd stond aan het David Teniersplein. Uit de auto zelf werd niets weggenomen.
Woensdagmorgen werd van een auto, die geparkeerd stond aan de Zwaanhoefstraat een ruitje vernield. Uit de auto werd de radio/CD-speler weggenomen.

Fietser in botsing met BBA-bus

ROOSENDAAL: Een 73-jarige man uit Roosendaal kwam donderdag omstreeks 14.30 uur aan de Van Beethovenlaan met zijn fiets in aanrijding met een BBA-bus. De man stak de weg over en zag daarbij de bus klaarblijkelijk over het hoofd. Hoewel de voorruit volledig vernield was en zowel de buschauffeur als enkele passagiers behoorlijk schrokken van de aanrijding, kwam de fietser op het eerste gezicht relatief goed weg. Hij had geen uitwendig letsel, maar wel rugklachten. Voor alle zekerheid is hij overgebracht naar het Franciscusziekenhuis.

Auteur: Manon Ostendorf